Вермут с червено вино и канела
Необходими продукти:
- 1 бутилка от 750 милилитра червено вино
- 160 грама захар
- 300 милилитра сух вермут
- 50 милилитра прясно изцеден портокалов сок
- 2 звездни анасона
- 1 стрък канела + още за гарниране
- 4 зрънца карамфил
- 3 мандарини, нарязани на тънки филийки
- 1 праскова, обелена и нарязана
- листенца розмарин за гарниране
Начин на приготвяне:
Всички продукти, с изключение на розмарина сложете в тенджера. Включете котлона, нека течността да ври 1 минута, след което намалете градусите и оставете да къкри на слаб огън за още 15 минути.
Сипете в огнеупорни чаши и гарнирайте с розмарин.
Насладете се на напитката, докато все още е топла.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE КАБЕРНЕ КАФЕ ЕСПРЕСО 6% 250 мл
ПОДАРЪЧНА КУТИЯ ЗА ОТВАРЯНЕ НА ВИНО BERLINGERHAUS BH2000
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл
ТИРБУШОН ЗА ВИНО С БАТЕРИИ BERLINGERHAUS BH048L
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Мандраке, Мандрагора
- Вина и сирена - кое с какво?
- Силата на червеното вино
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- 5 безопасни начина да извадим коркова тапа, ако нямаме тирбушон
- Класическа испанска сангрия
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Кратко ръководство за съчетаване на храна и вино
- Вино от нар със стафиди
- Пречистете кръвта си с хрян, ябълки и вино
Коментари към Вермут с червено вино и канела