Венецуелски царевични питки
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица сол
- 2 1/2 чаена чаша царевичен грис
- 2 3/4 - 3 1/2 чаени чаши вода
- 2 супени лъжици разтопено масло
- 1/2 чаена лъжица масло или олио за печене
Начин на приготвяне:
Смесете царевичния грис и солта.
Сгорещете водата и я изсипете към гриса, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица.
Прибавете маслото и покрийте тестото с фолио. Оставете да престои 15 минути.
Разделете тестото на 12 топки.
Ако има нужда, добавете още малко вода, тестото не трябва да образува пукнатини в края, когато работите с него.
Между два листа пергаментова хартия сложете питките и притиснете, за да се сплескат. Те трябва да са с диаметър около 6 сантиметра и дебелина 2,5 сантиметра (ако желаете да са по-тънки, направете топките 18, вместо 12). С пръсти пригладете краищата на питките, за да нямат неравности.
Загрейте чугунен оребрен тиган и сложете в него половин лъжица мазнина (масло или олио).
Печете питките за 5 минути от всяка страна, те трябва да покафенеят леко, но не и да променят много цвета си. Ако бързо изгарят, намалете температурата на котлона.
Ако питките са от по-дебелите, довършете готвенето им във фурната за 8-10 минути на 170 градуса (след като запечете в тигана, прехвърлете в тава застлана с хартия и изпечете до готовност).
Сервирайте ги горещи.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Турски питки Поача
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Питки тиква с плънка за пица
- Бързи питки без месене
Коментари към Венецуелски царевични питки