Веган тиквен кекс

Необходими продукти:
- 5 супени лъжици вода
- 2 супени лъжици мляно ленено семе
- 3/4 чаена чаша бадемово мляко
- 3/4 чаена чаша захар
- 1/3 чаена чаша олио
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 1 1/2 чаена чаша пюре от тиква
- 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- 1 чаена лъжица канела или микс подправки за тиква
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена чаша шоколадови капки по желание
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса и напръскайте малка правоъгълна форма за кекс с готварски спрей. Докато печката се загрява пригответе тестото.
Смесете бадемовото мляко с олиото, захарта, ванилията и лененото семе. Към сместа разбъркайте и пюрето от тиква.
В друга голяма купа разбъркайте брашното с бакпулвера, подправката за тиква (или канела) и солта. Към тях прибавете течните съставки, като бъркате постоянно. Накрая сложете шоколад, ако използвате такъв.
Прехвърлете тестото в подготвената тавичка и печете до суха клечка и златист цвят около 1 час - 1 час и 15 минути. Нека кекса престои 10 минути във формата, преди да го извадите, след което оставете за минимум 1 час, преди да нарежете.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДАЙДЖЕСТА КЛИЙНС КОМПЛЕКС ЗА ДОБРО ХРАНОСМИЛАНЕ капсули * 120 G & G
ПЮР ВЕГАН ЛУБРИКАНТ ЗА ЖЕНИ 30 мл
МАЙПРОТЕИН БЕТА АЛАНИН таблетки * 90
САРСАПАРИЛА таблетки 560 мг * 60 ХЕЛТ ЕЙД
НАУ ФУДС БЕТА ГЛЮКАН капсули 250 мг * 60
СПОНСЕР ВЕГАН ПРОТЕИН 480 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Веган майонеза от нахут
- Меден кекс с джинджифил и канела
- Кексчета с кашкавал, бекон и чесън
- Щройзел кекс с кленов сироп и орехи
- Бананов сладкиш с карамел
- Кекс с рожков, портокалова кора, ванилия и кафе
Коментари към Веган тиквен кекс