Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Веган тиквен кекс

Веган тиквен кекс

Веган тиквен кекс - изображение

 

Необходими продукти:

  • 5 супени лъжици вода
  • 2 супени лъжици мляно ленено семе
  • 3/4 чаена чаша бадемово мляко
  • 3/4 чаена чаша захар
  • 1/3 чаена чаша олио
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 1 1/2 чаена чаша пюре от тиква
  • 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно
  • 2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 чаена лъжица канела или микс подправки за тиква
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена чаша шоколадови капки по желание

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 170 градуса и напръскайте малка правоъгълна форма за кекс с готварски спрей. Докато печката се загрява пригответе тестото.

Смесете бадемовото мляко с олиото, захарта, ванилията и лененото семе. Към сместа разбъркайте и пюрето от тиква.

В друга голяма купа разбъркайте брашното с бакпулвера, подправката за тиква (или канела) и солта. Към тях прибавете течните съставки, като бъркате постоянно. Накрая сложете шоколад, ако използвате такъв.

Прехвърлете тестото в подготвената тавичка и печете до суха клечка и златист цвят около 1 час - 1 час и 15 минути. Нека кекса престои 10 минути във формата, преди да го извадите, след което оставете за минимум 1 час, преди да нарежете.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСоциални грижиАлт. медицинаНовиниАнкети