Веган овесени бисквити с плодове и тиквено семе
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша пълнозърнесто брашно
- 1/4 чаена чаша бяло брашно
- 1/2 чаена чаша захар на кристали
- 1/2 чаена лъжица канела
- щипка сол
- 1 чаена чаша фини овесени ядки
- 1 чаена чаша кокосови стърготини
- 1/2 чаена чаша натрошени орехи
- по 1/4 чаена чаша стафиди и сушени червени боровинки
- 1/4 чаена чаша тиквени семена
- 1/2 чаена чаша масло - безсолно, разтопено
- 3 супени лъжици мед
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 3 супени лъжици вряла вода
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете брашната, захарта, канелата и солта. Добавете овесените ядки и кокосовите стърготини, разбъркайте. Прибавете ядките, сушените плодове и тиквените семена.
Отделно комбинирайте разтопеното масло с меда. Содата смесете с горещата вода и изсипете при маслото, разбъркайте.
Направете кладенец в центъра на брашното с овесени ядки, прибавете маслото, разбъркайте, за да се получи ронливо тесто.
Оформете 15 топчета, разпределете ги в предварително застлани с хартия за печене тави. Оставете повече разстояние между топчетата и ги притиснете с пръсти, за да се сплескат (може да използвате и дъното на чаша, или да ги сплескате с вилица). Печете ги за 17-20 минути, докато станат златисти.
Изчакайте да изстинат напълно, преди да ги извадите от тавата.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Домашни слепени бисквити
- Млечен десерт с бисквити и желирани червейчета
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Медени гъбки с шоколадови шапки, мак и канела
- Бананов чийзкейк без печене
- Лесни солени бисквити с масло
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
Коментари към Веган овесени бисквити с плодове и тиквено семе