Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Веган йоркширски пудинг

Веган йоркширски пудинг

Веган йоркширски пудинг - изображение

Необходими продукти:

  • 330 грама самонабухващо брашно
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 450 милилитра неподсладено соево мляко
  • 150 милилитра топла вода
  • 3 супени лъжици семена чия
  • 50 милилитра олио
  • сол

Начин на приготвяне:

Накиснете семената чия във водата за 5 минути.

Към брашното сложете бакпулвера, соевото мляко, накиснатата чия и водата, посолете и смелете в блендер, докато се получи еднородна смес.

Приберете в хладилник за 30 минути тестото да престои.

Фурната включете на 220 градуса.

Вземете форма за мъфини с 12 гнезда и във всяко сложете малко мазнина. След това приберете във фурната и сгорещете, след това във всяка чашка сложете от тестото.

Печете за 20-25 минути, докато йоркширските пудинги се надуят и станат златисти.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: aldi.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлНовиниСнимкиЛюбопитноСоциални грижиАлт. медицинаАнкети