Веган джинджифилови бисквити
Необходими продукти:
- 3 банана
- 1 1/2 чаена чаша овесени ядки
- 2 супени лъжици джинджифил на прах
- 1 супена лъжица куркума
- щипка сол и черен пипер
За крема:
- 3/4 чаена чаша кашу
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 1 чаена лъжица ванилия
- 2 супени лъжици кокосово масло
- 2-3 супени лъжици вода
- щипка куркума или джинджифил за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете всички сухи продукти в купа, а овесените ядки смелете фино. Смачкайте бананите с вилица и ги добавете към сухите съставки, разбъркайте добре.
Направете малки купчинки от сместа в тава, застлана с хартия, и ги изпечете за 12-15 минути на 180 градуса - ще усетите аромат на банан. Извадете бисквитите от фурната и ги оставете да се втвърдят.
Блендирайте продуктите за крема и приберете във фризер за 5 минути.
Сложете по малко от крема върху всяка бисквитка и поръсете с малко куркума и джинджифил.
Съхранявайте бисквитките без крем до 3 дни в плътно затворена кутия, поставена в хладилник.
Източник:
nestandglow.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Веган джинджифилови бисквити