Веган брауни с тахан и сладки картофи
Необходими продукти:
- 2/3 чаена чаша намачкани сварени сладки картофи
- 1/3 чаена чаша сусамов тахан
- 1/2 чаена чаша кокосова захар
- 2 супени лъжици ленено семе, накиснати в 5 супени лъжици вода
- 2 чаени лъжици ванилия (екстракт)
- 3/4 чаена чаша брашно от бадеми
- 1/4 чаена чаша брашно от кокос
- 1/4 чаена чаша натурално какао
- 1/2 чаена лъжица сода за хляб
- 1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Постелете с хартия в малка квадратна тавичка и я намажете с кокосово масло. Фурната включете да се затопля на 175 градуса.
С миксер или кухненски робот смесете яйцата, тахана и кокосовата захар. Добавете накиснатото ленено семе, ванилията и разбъркайте добре.
Прибавете брашната и останалите сухи продукти подред.
Прехвърлете сместа в приготвената тавичка и печете за около 20-25 минути. Проверете с клечка, дали браунито е готово.
Изстудете напълно сладкиша, преди да го нарежете - така няма да стане глетав.
Може да съхраните десерта до 1 седмица в хладилник, или да замразите в торбичка с цип до 3 месеца.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: livelovefruit.com
Коментари към Веган брауни с тахан и сладки картофи