Варен бекон с моркови и чесън
Необходими продукти:
1 килограм бекон
1 морков
1 глава чесън
1 супена лъжица сол
1/3 чаена лъжица смлян черен пипер
4 дафинови листа
1 глава лук
2 зрънца карамфил
5 - 7 зърна бахар
Начин на приготвяне:
Измийте добре парчето бекон, остържете кожата с нож.
Моркова нарежете на тънки сламки, обелете чесъна.
Направете разрези по повърхността на бекона и в тях сложете чесън и парченца морков.
Поръсете повърхността със сол и черен пипер.
След това сгънете парчето бекон, нека страната с кожата да остане отгоре. Завържете с дебел конец.
Сложете бекона в тенджера и налейте вода, трябва да се покрие напълно. Поставете на силен огън да заври, добавете цялата глава лук, дафиновите листа, бахара, сол и зрънцата карамфил.
Намелете температурата и оставете да се вари на бавен огън в продължение на 2,5 часа.
Готовия бекон извадете от водата, притиснете с някаква тежест и оставете да се охлади.
Когато това стане, може да развържете.
Нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени люти чушки с извара в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Зеленчуков киш с пилешко и бекон
- Банани в бекон на скара
- Рулца от хляб с бекон и яйце
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Питка от маслено тесто с праз, бекон и кашкавал
- Супа минестроне с бекон
Коментари към Варен бекон с моркови и чесън