Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Варени гевречета с мак (бейгъли)

Варени гевречета с мак (бейгъли)

Варени гевречета с мак (бейгъли) - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 килограм брашно
  • 1 чаена чаша краве мляко
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица суха мая
  • 1 супена лъжица захар
  • щипка сол
  • литър вода
  • 1 супена лъжица сода
  • 1 супена лъжица семена мак


Начин на приготвяне:

Пресейте в дълбока купа брашното. Затоплете 1/2 чаена чаша от прясното мляко, добавете маята и малко от захарта в него.

Когато маята "шупне", изсипете я в брашното, налейте зехтина, сложете щипка сол и добавете останалите количества захар и мляко.

Замесете меко еластично тесто, покрийте го със стреч фолио и оставете за 40 минути на топло място. Обемът трябва да се увеличи двойно.

След това поръсете тестото с брашно, притиснете добре от всички страни, за да стане по-плътно.

С помощта на форма за понички оформете гевречета. Ако не разполагате с такава, може да използвате обикновена чаша за оформяне на кръгчетата и с друг съд с по-малък отвор да направите дупка в средата, изрязвайки тестото.

Когато направите гевречетата, покрийте ги с чиста кърпа и оставете за 20 минути.

Междувременно кипнете водата и сложете в нея содата.

След това пуснете във врящата течност всяко кръгче за по 30-40 секунди.

Изваждайте готовите върху кърпа, за да може тъканта да поеме излишната влага.

Поръсете бейгълите с макови семена, като не е необходимо да ги намазвате с нищо.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл