Ванилов чийзкейк с черен шоколад

Необходими продукти:
- 300 грама бисквити
- 4 супени лъжици какао на прах
- 400 грама заквасена сметана (масленост 30%)
- 2 супени лъжици ванилов екстракт
- 120 грама черен шоколад
- 200 грама масло
- 900 грама крема сирене
- 130 грама захар
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите с точилка, смесете трохите с маслото, предварително разтопено, и какаото. Равномерно разпределете комбинацията по дъното на подходяща форма и приберете в хладилника.
Смесете в купа сметаната и крема сиренето, добавете екстракта от ванилия, захарта и яйцата, след което разбийте всичко с тел.
Разтопете шоколада и го смесете с 12 супени лъжици от готовия крем, изсипете в сладкарски шприц.
Извадете изстудената и вече стегната бисквитена основа от хладилника. Покрийте я с крема и направете шоколадови петна от сместа в шприца, като изстисквате по малко от нея върху белия крем и леко потапяте в него накрайника.
Загрейте фурната на 150 градуса и в нея сложете формата. След 1 час изключете уреда, но не изваждайте десерта веднага. Нека престои още 6-7 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: sovkusom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ябълков чийзкейк с орехи и канела
- Чийзкейк с кисело мляко и медена глазура
- Чийзкейк с шоколадова паста Нутела (без печене)
- Чийзкейк в чашка
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Лимонов чийзкейк с малини
- Морковен чийзкейк с крем
- Карамелено-ябълков чийзкейк с канела
- Чийзкейк със сирене крема и бял шоколад
Коментари към Ванилов чийзкейк с черен шоколад