Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Ванилов кекс с манго и лимонова глазура с маракуя

Ванилов кекс с манго и лимонова глазура с маракуя

Ванилов кекс с манго и лимонова глазура с маракуя - изображение

Необходими продукти:

  • 1/3 чаена чаша прясно мляко
  • 300 милилитра заквасена сметана на стайна температура
  • 250 грама меко масло
  • 1 1/2 чаена чаша захар на кристали
  • 1 чаена лъжица ванилова паста
  • 4 яйца
  • 3 чаени чаши самонабухващо брашно - пресято
  • 2 броя манго, нарязани на малки кубчета

за глазурата:

  • 3 чаени чаши пудра захар, пресята
  • 1/3 чаена чаша лимонов сок
  • 2 плода маракуя, вътрешността

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 160 градуса и застелете с хартия за печене 22 сантиметрова форма.

Разбъркайте млякото и заквасената сметана.

С миксер разбийте маслото, захарта и ванилията, докато се получи крем. Добавете яйцата едно по едно, като след всяко бъркате, за да се комбинира с останалите продукти.

Към яйчната смес сложете 1 лъжица брашно, след това 1 лъжица от крема сиреното, редувайте по този начин докато привършите продуктите и всички се комбинират в една смес. Прибавете кубчетата манго.

Прехвърлете тестото в подготвената форма и печете за 1 час - 1 час и 30 минути до суха клечка.

Охладете кекса в тавичката за 20 минути, след което извадете от формата и изчакайте да изстине напълно.

С вилица разбийте пудра захарта с лимоновия сок, докато се комбинират. Накрая добавете маракуята, разбъркайте и полейте с глазурата кекса.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноБотаникаДиетиЛайфстайл