Ванилови масленки с майонеза
Необходими продукти:
- 200 грама безсолно краве масло
- 200 грама майонеза
- 1 яйце
- 1 чаена чаша бяла кристална захар
- 3,5 чаени чаши пшенично брашно
- 2 чаени лъжици ванилова захар
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица набухвател (бакпулвер)
- масло за намазване
Начин на приготвяне:
Извадете маслото предварително от хладилника, за да може да омекне. Когато това се случи, го разбийте заедно с майонезата, яйцето, солта и двата вида захар.
Щом получите еднородна смес, към нея прибавете брашното, което предварително пресейте с бакпулвера.
Замесете гладко тесто. С него напълнете сладкарски шприц и с помощта на подходяща приставка оформете сладки в тава, покрита с лист намазнен пергамент. Оставете по около сантиметър разстояние между тях.
Изпечете масленките във фурната, предварително сгорещена до 200 градуса. Щом се зачервят (необходими са около 15-20 минути), може да извадите.
Поднесете охладени.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Бананови бисквити с овесени ядки и стафиди
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Лесни солени бисквити с масло
- Сладки гъбки
- Домашни слепени бисквити
Коментари към Ванилови масленки с майонеза