Бяла супа с карфиол, царевица, сирене и бекон
Тъй като повечето супи са течни и трябва да сервирате поне две купички за да се заситите, то пригответе тази питателна млечна супа със сирене, бекон и зеленчуци, която ще задоволи апетита ви още от първата купичка.
Необходими продукти:
- 400 грама карфиол, нарязан ситно
- 1 глава лук
- 1 стрък пресен лук
- 100 грама фино нарязан бекон
- сол, черен пипер, сок от лимон
- 300 милилитра прясно мляко
- 150 грама натрошено сирене
- 100 грама царевица от консерва
- 150 милилитра сметана за готвене
- 50 грама настърган кашкавал
- 1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте вода и сварете карфиола. Прецедете и го охладете. Заделете няколко цветчета, които ще послужат за сгъстяване на супата. Загрейте маслото и запържете пресния и стария лук, нарязани ситно.
Добавете карфиола, сиренето, царевицата и подправете със сол, черен пипер и лимонов сок според вкуса ви. Разбъркайте, комбинирайте сметаната с млякото и ги налейте към сместа. В сух тиган препечете бекона, отцедете и го натрошете.
Оставете супата да ври на слаб огън за 40 минути. Сложете отделения по-рано карфиол в блендер, добавете 1 супена лъжица прясно мляко и разбийте. Към сместа налейте един черпак от супата и разбъркайте. Върнете обратно в тенджерата и бъркайте, за да се сгъсти. Охладете, разсипете в купички и поднесете ястието, гарнирано с настърган кашкавал и препечен бекон.
Добър апетит!
iowagirleats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Крем супа от броколи и карфиол с топено сирене
- Крем супа от карфиол с картофи, лук и чесън
- Крем супа от грах
- Карфиолена крем супа със сирене чедър
- Диетична крем супа от броколи
- Крем супа от броколи и кейл
- Карфиолена крем супа с червени картофи, аспержи и грах
- Супа с тиквичка, аспержи и мента
- Морковена крем супа с френска леща
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Бяла супа с карфиол, царевица, сирене и бекон