Начало Хранене Рецепти Супи От мляко и млечни продукти Бяла супа с карфиол, царевица, сирене и бекон

Бяла супа с карфиол, царевица, сирене и бекон

Бяла супа с карфиол, царевица, сирене и бекон - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама карфиол, нарязан ситно
  • 1 глава лук
  • 1 стрък пресен лук
  • 100 грама фино нарязан бекон
  • сол, черен пипер, сок от лимон
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 150 грама натрошено сирене
  • 100 грама царевица от консерва
  • 150 милилитра сметана за готвене
  • 50 грама настърган кашкавал
  • 1 супена лъжица масло

 

Начин на приготвяне:

 

В тенджера налейте вода и сварете карфиола. Прецедете и го охладете. Заделете няколко цветчета, които ще послужат за сгъстяване на супата. Загрейте маслото и запържете пресния и стария лук, нарязани ситно.

Добавете карфиола, сиренето, царевицата и подправете със сол, черен пипер и лимонов сок според вкуса ви. Разбъркайте, комбинирайте сметаната с млякото и ги налейте към сместа. В сух тиган препечете бекона, отцедете и го натрошете.

Оставете супата да ври на слаб огън за 40 минути. Сложете отделения по-рано карфиол в блендер, добавете 1 супена лъжица прясно мляко и разбийте. Към сместа налейте един черпак от супата и разбъркайте. Върнете обратно в тенджерата и бъркайте, за да се сгъсти. Охладете, разсипете в купички и поднесете ястието, гарнирано с настърган кашкавал и препечен бекон.

супа с карфиол, царевица и сирене

Добър апетит!

Източник: iowagirleats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаСнимкиНовиниДиетиСпортЛечения