Бюрек със сирена, копър и чесън
Необходими продукти:
200 грама меко сирене
120 грама холандско сирене или друго от този тип
20 грама зелен лук
10 грама копър
400 грама бутер тесто
1/2 чаена лъжица смес от подправки по ваш избор(1 яйце
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Размразете тестото, през това време направете плънката.
Настържете кашкавала, сложете в купа, прибавете натрошеното сирене, намачканите скилидки чесън и подправките, включително зелените.
Разбъркайте всичко старателно, не подсолявайте.
Разделете тестото на 4 части, които разточете. Разпределете плънката по дължината на всяка.
Навийте плътно рула, чиито краища прищипете, за да не излезе пълнежът.
Подредете спираловидно във форма с диаметър 22-26 сантиметра. Включете фурната да загрява при 180 градуса.
Разбийте жълтъка с 1 чаена лъжица вода и намажете тестото.
Поставете във фурната, след 20 минути намалете градусите до 150 и нека бюрекът се пече още 20 минути.
Готовата баница извадете, покрийте с кърпа и оставете да се охлади.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
Коментари към Бюрек със сирена, копър и чесън