Бъркан хляб с ленено семе

Необходими продукти:
- 450 грама бяло брашно
- 1 и 1/3 чаени лъжици сол
- 1/2 супена лъжица суха мая
- 1 и 1/2 чаени чаши топла вода
- 1/2 чаена чаша ленено семе
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, солта, семената и маята. Налейте водата и бъркайте, докато получите хомогенна маса. Покрийте с влажна хавлия и оставете сместа да втаса.
Намажете чугунен тиган или тенджера с масло, набрашнете съда и пресипете тестото вътре. Загрейте фурната на 50 градуса и го поставете.
След 30 минути увеличете градусите на 170 и печете до хрупкава златиста коричка. След готовност разрежете и поднесете хлебчето топло.
Добър апетит!
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА КОСА ПОМПА 100 мл
БИЛКОВА СМЕС №4 ПРИ ЦИСТИТ 200 г ЗДРАВНИЦА
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ 460 г
КОНТРОЛ ЛАКС РАПИД ПЛЮС КОНФИТЮР 156 г
БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
ЛЕНЕНО МАСЛО ОРГАНИК 200 мл VIRIDIAN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ленено семе - как се приема и за какво е полезно
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Лененото семе нормализира функцията на щитовидната жлеза
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Лигнани - фитоестрогени с невероятни ползи за здравето
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Рецепти за домашен хляб с кокосово брашно
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Палачинки с бадемово брашно и ленено семе
Коментари към Бъркан хляб с ленено семе