Бъркан хляб с ленено семе
Необходими продукти:
- 450 грама бяло брашно
- 1 и 1/3 чаени лъжици сол
- 1/2 супена лъжица суха мая
- 1 и 1/2 чаени чаши топла вода
- 1/2 чаена чаша ленено семе
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, солта, семената и маята. Налейте водата и бъркайте, докато получите хомогенна маса. Покрийте с влажна хавлия и оставете сместа да втаса.
Намажете чугунен тиган или тенджера с масло, набрашнете съда и пресипете тестото вътре. Загрейте фурната на 50 градуса и го поставете.
След 30 минути увеличете градусите на 170 и печете до хрупкава златиста коричка. След готовност разрежете и поднесете хлебчето топло.
Добър апетит!
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕСЕНТА НА ХЛЯБА - РОБИН СЛОУН - СИЕЛА
ГАСТРОХЕЛП капсули * 80
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ЗА ДЕТОКСИКАЦИЯ 460 г
ФЕМОВИТА капсули * 30 НАТУРФАРМА
ОРГАНИК ОМЕГА - 3 ЗА ДЕЦА 200 мл VIRIDIAN
ЛЕНЕНО МАСЛО ОРГАНИК 200 мл VIRIDIAN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ленено семе - как се приема и за какво е полезно
- Как да приемаме ленено семе против запек – рецепти и начин на действие
- Ленено семе – ползи и вреди за здравето
- Пречистване на организма с ленено семе – рецепти и приложение
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Лигнани - фитоестрогени с невероятни ползи за здравето
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Лененото семе нормализира функцията на щитовидната жлеза
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Бъркан хляб с ленено семе