Бъркан хляб с ленено семе

Необходими продукти:
- 450 грама бяло брашно
- 1 и 1/3 чаени лъжици сол
- 1/2 супена лъжица суха мая
- 1 и 1/2 чаени чаши топла вода
- 1/2 чаена чаша ленено семе
Начин на приготвяне:
В купа сложете брашното, солта, семената и маята. Налейте водата и бъркайте, докато получите хомогенна маса. Покрийте с влажна хавлия и оставете сместа да втаса.
Намажете чугунен тиган или тенджера с масло, набрашнете съда и пресипете тестото вътре. Загрейте фурната на 50 градуса и го поставете.
След 30 минути увеличете градусите на 170 и печете до хрупкава златиста коричка. След готовност разрежете и поднесете хлебчето топло.
Добър апетит!
Източник: www.jocooks.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЦАРСКИ БИЛКИ ЗА КРЪВОНОСНАТА СИСТЕМА 250 мл
ГАСТРОТЕРРА капсули * 30
БИОХЕРБА ЛЕНЕНО СЕМЕ КАФЯВО 200 г
ДАРОВИТА НАТРОШЕНО ЛЕНЕНО СЕМЕ 200 г
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ С ЛЕНЕНО СЕМЕ 200 мл
ГРИЙН ФАРМАСИ САПУН С ЛАВАНДУЛА И ЛЕНЕНО МАСЛО 100 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ленено семе - как се приема и за какво е полезно
- Пригответе си ленен еликсир за цялостно пречистване на кръвоносните съдове
- Рецепти за домашен селски хляб (с хрупкава коричка и с подправки)
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пречистване на организма с ленено семе – рецепти и приложение
- Лигнани - фитоестрогени с невероятни ползи за здравето
- Хлебен пудинг
- Хлебна запеканка с крема сирене, боровинки и лимон
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
Коментари към Бъркан хляб с ленено семе