Бърз шоколадов кекс с глазура

Необходими продукти:
125 милилитра прясно мляко
250 грама захар
200 грама масло
4 супени лъжици какао
4 яйца
2 чаени чаши брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
Начин на приготвяне:
Налейте млякото в малка тенджера, сложете какаото, захарта, разбъркайте добре и поставете съда на слаб огън. Когато захарта се разтвори, добавете размекнатото масло и нека сместа кипне, като бъркате често, но не варете.
Свалете тенджерата от котлона, нека съдържанието й изстине и заделете малко от него за глазура. Към останалото количество прибавете леко разбитите яйца и брашното с бакпулвера. Разбъркайте старателно.
Изсипете тестото в подмазана с олио форма за кекс и изпечете при 180 - 200 градуса до готовност.
Нека готовият кекс изстине във формата, след което го извадете в подходящ съд и полейте с глазурата. Или може да поръсите с пудра захар, ако предпочитате.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Лимонов кекс с извара
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Шоколадов сладкиш с лешници
- Как да направите перфектното суфле
Коментари към Бърз шоколадов кекс с глазура