Бърз кекс с мак, орехи и стафиди
Необходими продукти:
4 яйца
1 чаена чаша захар
125 грама масло
1 чаена чаша мак
1 супена лъжица бакпулвер
1 чаена чаша брашно
орехови ядки и стафиди на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте мака с вода, варете около 5 минути, свалете от котлона, затворете съда с капак и оставете семената да се запарят в продължение на 20 минути, след което прецедете.
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте със захарта и маслото, прибавете мака и брашното с бакпулвера, смлени орехови ядки и стафиди на вкус.
Белтъците разбийте отделно до получаването на "меки върхове" и старателно добавете към останалите продукти.
Готовото тесто изсипете в подмазана с олио форма и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 30-40 минути.
Може да покриете повърхността с ядки и сушени плодове.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Млечен кокосов кекс
Коментари към Бърз кекс с мак, орехи и стафиди