Бързи питки с лимонада
Необходими продукти:
- 3 чаени чаши самонабухващо брашно
- 1 чаена чаша пълномаслена сметана /без да я разбивате/
- 1 чаена чаша студена лимонада
За гарниране:
- бита сметана
- домашно сладко
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене.
- В голяма купа смесете брашното, сметаната и лимонадата и разбъркайте до меко и лепкаво тесто.
- Извадете го върху набрашнена повърхност и леко го разточете до 2,5 сантиметра дебелина.
- Използвайте чаша с диаметър около 6 сантиметра, за да изрежете питките.
- Съберете останалото тесто на топка, разточете и отново изрежете.
- Подредете ги в подготвената тава така, че краищата им леко да се докосват.
- Печете в продължение на 12-15 минути до златист цвят.
- Оставете лимонадените питки да се охладят върху решетка, като ги покриете с чиста памучна кърпа.
- Поднесете ги с бита сметана, сладко и чай или им се насладете просто така.
Да ви е сладко!
Снимки: recipetineats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- История на лимонадата – 10 от тайните на напитката
- Домашна месеница със сирене по бабина рецепта
- Турски питки Поача
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Бързи питки с лимонада