Бързи бонбони от бяло вино и желатин
Необходими продукти:
- бяло вино (в случая то е шардоне)
- желатин/агар-агар
- ядливо цвете (по желание)
- формичка за бонбони/лед
Начин на приготвяне:
1. Пускате котлона на средна температура и наливате вино до средата на вашия тиган (в зависимост от количеството бонбони, което искате да приготвите, количеството на виното също може да варира). Разбърквате с дървена шпатула.
2. След това изсипвате 2-3 супени лъжици желатин, във вече къкрещото вино, и продължавате да разбърквате. Разбърквайте периодично в продължение на около 10 минути.
3. Отстранете от колона и изсипете във формичките, в които предварително сте поставили по едно листенце от ядливото цвете (в случая е използван карамфил), по желание.
4. Изстудете бонбоните и консумирайте с удоволствие! По желание може ги залеете с малиново вино.
Красиви са, нали?
Рецептата е взета от Международен кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света"
Фтографии: Пламен Георгиев
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛПИ ДЪВЧАЩИ БОНБОНИ С ПЪЛНЕЖ МАГАРЕШКО МЛЯКО И ШОКОЛАД 60 г
ИКАН ЕКСТРА капсули * 150 TIENS
Безплатна доставка за България!ПРИМЛАЙФ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА капсули 500 мг * 100
ОСТРОВИТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА капсули * 60
НовСУОНСЪН ГЛЮКОМАНАН КОНДЖАК капсули 665 мг * 90 SW1743
ВИ-ШЕЙП ОМЕГА 3 капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни шоколадови бонбони
- Домашни какаови бонбони от сухо мляко
- Мандраке, Мандрагора
- Възстановете здравето на стомаха с желатин
- Бонбони орео с шоколад
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- Силата на червеното вино
- Червеното вино топи мазнините и лошия холестерол
- Консумирайте желатин за изгаряне на излишните мазнини
- Домашни теменужени бонбони
Коментари към Бързи бонбони от бяло вино и желатин