Бързи бонбони от бяло вино и желатин

Необходими продукти:
- бяло вино (в случая то е шардоне)
- желатин/агар-агар
- ядливо цвете (по желание)
- формичка за бонбони/лед
Начин на приготвяне:
1. Пускате котлона на средна температура и наливате вино до средата на вашия тиган (в зависимост от количеството бонбони, което искате да приготвите, количеството на виното също може да варира). Разбърквате с дървена шпатула.
2. След това изсипвате 2-3 супени лъжици желатин, във вече къкрещото вино, и продължавате да разбърквате. Разбърквайте периодично в продължение на около 10 минути.
3. Отстранете от колона и изсипете във формичките, в които предварително сте поставили по едно листенце от ядливото цвете (в случая е използван карамфил), по желание.
4. Изстудете бонбоните и консумирайте с удоволствие! По желание може ги залеете с малиново вино.
Красиви са, нали?
Рецептата е взета от Международен кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света"
Фтографии: Пламен Георгиев
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛПИ ДЪВЧАЩИ БОНБОНИ С ПЪЛНЕЖ МАГАРЕШКО МЛЯКО И ШОКОЛАД 60 г
ВИНО СИРА ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE КАБЕРНЕ КАФЕ ЕСПРЕСО 6% 250 мл
ПОДАРЪЧНА КУТИЯ ЗА ОТВАРЯНЕ НА ВИНО BERLINGERHAUS BH2000
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE ШАРДОНЕ КАФЕ КАПУЧИНО 6% 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Бяло вино – ползи и вреди за здравето
- Бонбони орео с шоколад
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Домашни шоколадови бонбони
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Мандраке, Мандрагора
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- Консумирайте желатин за изгаряне на излишните мазнини
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Свински пържоли с гъби и лук на тиган
Коментари към Бързи бонбони от бяло вино и желатин