Бързи бонбони от бяло вино и желатин
Необходими продукти:
- бяло вино (в случая то е шардоне)
- желатин/агар-агар
- ядливо цвете (по желание)
- формичка за бонбони/лед
Начин на приготвяне:
1. Пускате котлона на средна температура и наливате вино до средата на вашия тиган (в зависимост от количеството бонбони, което искате да приготвите, количеството на виното също може да варира). Разбърквате с дървена шпатула.

2. След това изсипвате 2-3 супени лъжици желатин, във вече къкрещото вино, и продължавате да разбърквате. Разбърквайте периодично в продължение на около 10 минути.

3. Отстранете от колона и изсипете във формичките, в които предварително сте поставили по едно листенце от ядливото цвете (в случая е използван карамфил), по желание.


4. Изстудете бонбоните и консумирайте с удоволствие! По желание може ги залеете с малиново вино.

Красиви са, нали?

Рецептата е взета от Международен кулинарен фестивал "България посреща вкусовете на света"
Фтографии: Пламен Георгиев
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛПИ ДЪВЧАЩИ БОНБОНИ С ПЪЛНЕЖ МАГАРЕШКО МЛЯКО И ШОКОЛАД 60 г
ВИНО ТОРЕТТЕ ЛЕС КРЕТЕС ЧЕРВЕНО 750 мл.
FUN WINE МОСКАТО ЯГОДА 5.5% 750 мл
ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
FUN WINE ЧЕРВЕНА САНГРИЯ 5.5% 750 мл
ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Коктейл Мимоза с червен портокал
- По-малък риск от артрит, ако пийваме бира или вино в малки количества
- Облекчете уринарната инфекция с вино, розмарин и чесън
- Маринован праз в горчица и бяло вино
- Бонбони от сушени плодове
- Как да премахнем излишните килограми?
- Чаша вино на ден предпазва от напълняване и диабет
- Бонбони от нахут с орехи, мед и канела
- Млечни бонбони със сладолед и какао
- Спрете чупенето на ноктите с желатин
Коментари към Бързи бонбони от бяло вино и желатин