Бухти със захарна глазура и препържен бекон
Комбинацията на бекон и сладки храни набира популярност, но трудно хората се решават да я изпробват. Ако вие сте отворени към нови вкусове и харесвате сладко и солено, вижте как да си направите тези бухти с бекон и захарна глазура.
Необходими продукти:
за тестото:
- 1 пакетче суха мая
- 1/4 чаена чаша топла вода
- 3/4 чаена чаша топло мляко
- 1/4 чаена чаша масло
- 1/4 чаена чаша захар
- 1 чаена лъжица сол
- 1 разбито яйце
- 3 1/2 чаени чаши брашно
- олио за пържене
за глазурата и топинга:
- 6 тънки резена бекон, препържени и нарязани на ситно
- 2 чаени чаши пудра захар
- 3 супени лъжици прясно мляко
- 1 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 супена лъжица кленов сироп
- 1 супена лъжица разтопено масло
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топла вода. В млякото сложете захарта, маслото, солта и оставете да се разтопят.
Налейте млякото в купата на миксера и разбъркайте с 1 чаша брашно.
Прибавете маята и разбитото яйце.
Сложете останалото брашно. Омесете с миксера (с поставена кука за тесто) за 5 минути.
Поставете тестото под кърпа да втаса за час, докато удвои обема си.
След това го премесете на ръка и оставете да втаса за още 30 минути.
Разделете го на две топки, всяка разточете на правоъгълник, който нарежете на 6 по-малки правоъгълника.
Поставете ги върху пергаментова хартия, покрийте и оставете отново да втасат за 30 минути.
Загрейте олио в тиган и изпържете бухтите, докато станат златисти.
Отцедете ги върху кухненска хартия, а след това изстудете върху решетка.
Смесете всички продукти за глазурата. С нея полейте бухтите и накрая поръсете с бекон.
thespruceeats.com
Коментари към Бухти със захарна глазура и препържен бекон