Бутер рулца с шоколадов крем, лешници и пудра захар
Необходими продукти:
- 300 грама бутер тесто
- 100 грама настърган млечен шоколад
- 100 грама настърган бял шоколад
- 3 разбити белтъка, част от които за глазиране
- 50 милилитра сладкарска сметана
- 100 грама смлени лешници
- 50 грама пудра захар
Начин на приготвяне:
Сложете белтъците в купа, отделете 1-2 чаени лъжички от тях за намазване. Разбийте до получаването на твърд сняг и добавете сметаната. Отново разбъркайте с миксер и оставете сместа на хладно.
През това време разтопете шоколада на водна баня, охладете и го комбинирайте със сметановата смес. Разбъркайте до еднородност на продуктите. Разстелете тестото, разрежете равни по големина правоъгълници и в края на всеки сложете от шоколадовия крем.
Завийте рулца и ги подредете в застлана с лист пергамент тава. Глазирайте с разбит белтък и поръсете със смлени лешници.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25-30 минути. Охладете, поръсете с пудра захар и подредете в чиния. Поднесете и се насладете на вкуса им.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: maricarmenluna.wordpress.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Бутер фунийки с пухкав млечен крем
- Захарни пеперуди от бутер тесто
- Френски шоколадов десерт
- Бутерки с крема сирене и боровинки
- Бутер кошнички с плънка от пилешко, гъби, лук и кашкавал
Коментари към Бутер рулца с шоколадов крем, лешници и пудра захар