Бутер банички с ябълки и ядки
Необходими продукти:
450 грама прясно бутер тесто
100 грама стафиди, накиснати в ром
50 грама нарязани лешници
1 ябълка
1 с. л. захар
1 ч. л. канела
1 яйце
Начин на приготвяне:
Нарежете ябълката, прибавете към нея стафидите, нарязаните лешници, канелата, захарта и разбъркайте.
Размразете бутер тестото, разгънете го и нарежете на квадрати. В средата на всеки от тях сложете по малко от плънката, намажете краищата на тестото със студена вода и залепете баничките. Така направени, ги подредете в тава и приберете в хладилника за 30 минути. След това ги намажете с разбитото яйце и печете 20 минути (или до получаване на златист цвят) на 230 градуса.
Охладете и сервирайте!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Бутерки с яйчен крем и пудра захар
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Бутерки с фъстъчен крем и ягодов конфитюр
- Пържени бутерки с бананов пълнеж
- Вити бутер банички с шоколад
- Сладка бутер баница с извара и ванилия
- Рецепти за вит тиквеник с канела
- Бутерки с царевица и моцарела
Коментари към Бутер банички с ябълки и ядки