Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Бутер баница с праз, бекон и кашкавал

Бутер баница с праз, бекон и кашкавал

Бутер баница с праз, бекон и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама бутер тесто
  • 1 стрък праз лук
  • 3 яйца
  • 200 грама бекон
  • 100 грама кашкавал
  • 150 грама майонеза
  • подправки на вкус
  • 2 супени лъжици олио


Начин на приготвяне:

Размразете тестото.

Бекона нарежете на тънки ивици и ги сложете в нагорещен сух тиган, докато се разтопи мазнината. Извадете върху хартия.

Праза нарежете на кръгчета, изпържете ги в мазнината, отделила се от бекона.

След това върнете месото в съда при лука и овкусете с любимите си подправки.

Кашкавала настържете.

Време е да "сглобите" баницата.

В дълбока купа разбийте яйцата с майонезата и добавете кашкавала, бекона с праза. Ако е необходимо, подсолете. Разбъркайте.

Разточете тестото, като големината на листа да бъде малко по-голяма от размера на формата, която ще използвате за печене.

Старателно покрийте дъното и стените на тавата с тестото. Разпределете плънката и затворете краищата.

Изпечете във фурната при 200 градуса за около 50-55 минути.

Баницата поднесете охладена.

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kylinarocka.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноНовини