Бутер баница с праз, бекон и кашкавал
Необходими продукти:
- 200 грама бутер тесто
- 1 стрък праз лук
- 3 яйца
- 200 грама бекон
- 100 грама кашкавал
- 150 грама майонеза
- подправки на вкус
- 2 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Размразете тестото.
Бекона нарежете на тънки ивици и ги сложете в нагорещен сух тиган, докато се разтопи мазнината. Извадете върху хартия.
Праза нарежете на кръгчета, изпържете ги в мазнината, отделила се от бекона.
След това върнете месото в съда при лука и овкусете с любимите си подправки.
Кашкавала настържете.
Време е да "сглобите" баницата.
В дълбока купа разбийте яйцата с майонезата и добавете кашкавала, бекона с праза. Ако е необходимо, подсолете. Разбъркайте.
Разточете тестото, като големината на листа да бъде малко по-голяма от размера на формата, която ще използвате за печене.
Старателно покрийте дъното и стените на тавата с тестото. Разпределете плънката и затворете краищата.
Изпечете във фурната при 200 градуса за около 50-55 минути.
Баницата поднесете охладена.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kylinarocka.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Пълнени люти чушки с извара в бекон
- Бухтички
- Киш от извара и трици с чери домати и кашкавал
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Баница с риба и лук
Коментари към Бутер баница с праз, бекон и кашкавал