Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Бутер баница с орехи и грозде

Бутер баница с орехи и грозде

Бутер баница с орехи и грозде - изображение

Необходими продукти:

  • 50 грама масло
  • 500 грама гроздови зърна без семена
  • чаена чаша орехови ядки
  • 1/2 чаена чаша захар
  • 200 грама бутер тесто
  • 1 яйце

 

Начин на приготвяне:

Измийте гроздето, големите зърна разрежете на две.

Орехите накълцайте с ножа и ги изпържете за 4-5 минути в горещото масло.

След това към тях прибавете гроздето и оставете върху котлона за 10 минути, през които бъркайте непрекъснато.

Изсипете захарта в съда и след 5 минути (не спирайте да бъркате) свалете от огъня.

Оставете плънката да се охлажда и се заемете с тестото.

Върху набрашнен плот разточете 2 правоъгълника с размери 30 х 10 сантиметра.

Сложете единия върху дъска, в средата му разпределете вкусния пълнеж, като оставите по 2-3 свободни сантиметра по краищата, които намажете с разбито яйце.

Върху втория лист тесто направете диагонални разрези през 3-4 сантиметра и с него покрийте плодово-ореховата комбинация. Прищипете страните.

Прехвърлете баницата в тава, чието дъно сте покрили с пергамент. Намажете повърхността с останалото яйце и поръсете със захар.

Изпечете за половин час в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Готовата баница поднесете напълно охладена.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: restorator.name

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайл