Бутер баница с орехи и грозде

Необходими продукти:
- 50 грама масло
- 500 грама гроздови зърна без семена
- чаена чаша орехови ядки
- 1/2 чаена чаша захар
- 200 грама бутер тесто
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Измийте гроздето, големите зърна разрежете на две.
Орехите накълцайте с ножа и ги изпържете за 4-5 минути в горещото масло.
След това към тях прибавете гроздето и оставете върху котлона за 10 минути, през които бъркайте непрекъснато.
Изсипете захарта в съда и след 5 минути (не спирайте да бъркате) свалете от огъня.
Оставете плънката да се охлажда и се заемете с тестото.
Върху набрашнен плот разточете 2 правоъгълника с размери 30 х 10 сантиметра.
Сложете единия върху дъска, в средата му разпределете вкусния пълнеж, като оставите по 2-3 свободни сантиметра по краищата, които намажете с разбито яйце.
Върху втория лист тесто направете диагонални разрези през 3-4 сантиметра и с него покрийте плодово-ореховата комбинация. Прищипете страните.
Прехвърлете баницата в тава, чието дъно сте покрили с пергамент. Намажете повърхността с останалото яйце и поръсете със захар.
Изпечете за половин час в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Готовата баница поднесете напълно охладена.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: restorator.name
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИНО БАРБЕРА СУПЕРИОРЕ ЧЕРВЕНО 750 мл.
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
Л'АНДЖЕЛИКА ДЕРМА УЕЛНЕС ПОДХРАНВАЩ ДУШ ГЕЛ 250 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
БИОДОКТОР УРО солуцио 50 мл.
БАРБА ИТАЛИАНА МАТИРАЩА ПАСТА INSOLIA 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Черно кучешко грозде
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Грозде, лоза
- Банички със сирене
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
Коментари към Бутер баница с орехи и грозде