Бутерки с киселец, извара, кашкавал и чесън
Необходими продукти:
- 500 грама бутер тесто
- 1 голяма връзка киселец
- 250 грама извара с масленост 9%
- 3 супени лъжици настърган кашкавал
- 2 яйца
- 1 скилидка чесън
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Размразете предварително бутер тестото, включете фурната да загрява при 180 градуса.
Когато тестото се размрази, разточете го (слоят да бъде с дебелина около 3-4 милиметра), като движенията да бъдат от центъра към края на листа в едно направление. След това разрежете на квадрати с дължина на страната 8 сантиметра.
Отстранете стъблата на киселеца, а листата нарежете. Скилидката чесън обелете и счукайте или нарежете ситно.
Прибавете едното яйце към изварата, подправете със сол и черен пипер, сложете кашкавала, киселеца и чесъна. Смесете продуктите и плънката е готова.
В средата на всеки квадрат тесто сложете по малко от нея, намокрете краищата с вода, покрийте с втори квадрат и прищипете двата листа тесто. По този начин пригответе и останалите бутерки.
Подредете ги в тава върху лист пергамент и намажете повърхността им с второто яйце, разбира с 1 супена лъжица вода. Изпечете във вече загрятата фурна до златисто (това ще отнеме около 20 минути).
Поднесете леко охладени.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Снимка: youtube.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Огретен от сладки картофи със сирене и кашкавал
Коментари към Бутерки с киселец, извара, кашкавал и чесън