Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бутерки с киселец, извара, кашкавал и чесън

Бутерки с киселец, извара, кашкавал и чесън

Бутерки с киселец, извара, кашкавал и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама бутер тесто
  • 1 голяма връзка киселец
  • 250 грама извара с масленост 9%
  • 3 супени лъжици настърган кашкавал
  • 2 яйца
  • 1 скилидка чесън
  • сол и прясно смлян черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Размразете предварително бутер тестото, включете фурната да загрява при 180 градуса.

Когато тестото се размрази, разточете го (слоят да бъде с дебелина около 3-4 милиметра), като движенията да бъдат от центъра към края на листа в едно направление. След това разрежете на квадрати с дължина на страната 8 сантиметра.

Отстранете стъблата на киселеца, а листата нарежете. Скилидката чесън обелете и счукайте или нарежете ситно.

Прибавете едното яйце към изварата, подправете със сол и черен пипер, сложете кашкавала, киселеца и чесъна. Смесете продуктите и плънката е готова.

В средата на всеки квадрат тесто сложете по малко от нея, намокрете краищата с вода, покрийте с втори квадрат и прищипете двата листа тесто. По този начин пригответе и останалите бутерки.

Подредете ги в тава върху лист пергамент и намажете повърхността им с второто яйце, разбира с 1 супена лъжица вода. Изпечете във вече загрятата фурна до златисто (това ще отнеме около 20 минути).

Поднесете леко охладени.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Снимка: youtube.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиДиетиХрани и ястияЛюбопитноБотаника