Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Брускети с домати, лук и сирена

Брускети с домати, лук и сирена

Брускети с домати, лук и сирена - изображение

Необходими продукти:

  • 1 малка франзела
  • 3 малки или 2 средни домата
  • 1/2 глава червен лук
  • маскарпоне, рикота или друго подобно сирене
  • 50 грама топено сирене или пармезан
  • няколко стръка босилек
  • 4 супени лъжици зехтин
  • щипка сол
  • черен пипер на вкус
  • 2-3 скилидки пресен чесън или сух

 

Начин на приготвяне:

Прибавете чесъна (ако използвате пресен, пресовайте го предварително), щипка сол и черен пипер на вкус в зехтина. Сложете и ситно накъсаните босилекови листа или билки по ваш вкус.
Нарежете ситно доматите и лука, изсипете ги в ароматното масло и разбъркайте.

Нарежете франзелата на филийки, всяка намажете с избраното крема сирене и подредете в тава върху лист намазнена пергаментова хартия.

След това върху всяка филийка сложете по малко от лучено-доматената смес и поръсете с пармезан или топено сирене.

Запечете брускетите за 7-10 минути във фурната, която предварително сте сгорещили на 180 градуса. Покритието ще се разтопи.

Може да поднесете брускетите и топли, и студени.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iloveveggie.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти