Брускети с домати, лук и сирена
Необходими продукти:
- 1 малка франзела
- 3 малки или 2 средни домата
- 1/2 глава червен лук
- маскарпоне, рикота или друго подобно сирене
- 50 грама топено сирене или пармезан
- няколко стръка босилек
- 4 супени лъжици зехтин
- щипка сол
- черен пипер на вкус
- 2-3 скилидки пресен чесън или сух
Начин на приготвяне:
Прибавете чесъна (ако използвате пресен, пресовайте го предварително), щипка сол и черен пипер на вкус в зехтина. Сложете и ситно накъсаните босилекови листа или билки по ваш вкус.
Нарежете ситно доматите и лука, изсипете ги в ароматното масло и разбъркайте.
Нарежете франзелата на филийки, всяка намажете с избраното крема сирене и подредете в тава върху лист намазнена пергаментова хартия.
След това върху всяка филийка сложете по малко от лучено-доматената смес и поръсете с пармезан или топено сирене.
Запечете брускетите за 7-10 минути във фурната, която предварително сте сгорещили на 180 градуса. Покритието ще се разтопи.
Може да поднесете брускетите и топли, и студени.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: iloveveggie.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Брускети с масло и печен чесън
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Хрупкави брускети с масло, чесън и розмарин
- Брускети с рикота и гъби
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с домати и чедър
- Брускети с боровинки и козе сирене
- Печени брускети с чубрица и маслини
- Брускети с кашкавал, яйце, крема сирене и самардала
Коментари към Брускети с домати, лук и сирена