Брускети с боб и зелен дресинг
Предястията са толкова важни, колкото и основното ястие. А хрупкавият хляб с вкусен дип винаги е добро решение. Подхожда на всяко питие, а вариациите са безкрайни - с месо или без, с млечни продукти или пък постни.
Необходими продукти:
- 1 чабата, нарязана на филии
- 2 супени лъжици зехтин + още за поливане
- 2 нарязани на тънко скилидки чесън
- фино нарязана лимонова кора
- 2 консерви по 400 грама боб, отцеден
- 100 милилитра пилешки бульон
за дресинга:
- 2 чаени чаши магданоз, нарязан на ситно
- 1 чаена чаша нарязани листа мента
- 1 шалот лук, нарязан на ситно
- 1/2 чаена чаша зехтин
- 1/3 чаена чаша лимонов сок
- 6 филета аншоа, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици каперси
Начин на приготвяне:
Пригответе дресинга, като смесите всички продукти за него. Подправете със сол и пипер и оставете за най-малко 30 минути преди сервиране, да се комбинират вкусовете.
През това време запечете филиите хляб, като ги намажете със зехтин и подправите със сол. Печете ги на 190 градуса за 10-12 минути, докато станат златисти и хрупкави.
Затоплете зехтина и изпържете чесъна и лимоновата кора в него за 2-3 минути, докато парченцата скилидки омекнат, но не бива да променят цвета си.
Добавете боба, бульона и подправете. Варете 3-4 минути. Свалете от котлона и намачкайте с преса за картофи или вилица. Охладете.
Сервирайте брускетите, като върху тях сложите от бобеното пюре и зеления магданозен дресинг.
delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Брускети с масло и печен чесън
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Брускети с домати, лук и сирена
- Хрупкави брускети с масло, чесън и розмарин
- Брускети с рикота и гъби
- Брускети с череши и прошуто
- Брускети с домати и чедър
- Брускети с боровинки и козе сирене
- Печени брускети с чубрица и маслини
Коментари към Брускети с боб и зелен дресинг