Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Броколи с яйца, лук и гъби на фурна

Броколи с яйца, лук и гъби на фурна

Броколи с яйца, лук и гъби на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 1 средно голяма глава кромид
  • 1 малка глава броколи
  • 100 грама печурки
  • 6 яйца
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • 180 грама настърган кашкавал (може пармезан)
  • 1 супена лъжица сушен или 2 супени лъжици прясна мащерка
  • 1/4 чаена лъжица сол
  • черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на средна температура (180 градуса).

Нарежете всички зеленчуци и гъбите, сложете ги в тенджера, налейте малко вода и ги задушете до полуготовност, след което отцедете течността.

Намазнете дъното на тава и в нея изсипете сместа.

В купа разбийте яйцата, прибавете настъргания кашкавал, сложете подправките и разбъркайте.

Покрийте задушените зеленчуци със заливката, разбъркайте и изпечете във вече затоплената фурна.

Не затваряйте съда с капак. След 35 минути ястието ще бъде готово за консумация.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: femiana.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноДиетиАлт. медицинаНовиниХранене при...БотаникаСнимкиСъставкиЛайфстайлПроизводителиПсихологияИсторияКлинични пътеки