Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Броколи в хрупкава панировка

Броколи в хрупкава панировка

Броколи в хрупкава панировка - изображение

Необходими продукти:

  • броколи
  • яйца
  • брашно
  • сол
  • масло


Начин на приготвяне:

Разделете броколите на съцветия, изплакнете ги под студена течаща вода и разрежете на две като на снимката.

броколи

Сложете зелето в съд с вряща вода и нека се приготвя в продължение на 10 минути на бавен огън.

броколи

През това време разбийте яйцата със сол.

броколи

Отцедете сварените броколи, използвайки гевгир, изчакайте да изсъхнат.

броколи

Пригответе брашното за панировката.

панировка

Оваляйте всяка парче зеле в брашното, потопете в яйцата.

броколи

Разтопете маслото в тиган, нека се сгорещи и в него изпържете броколите до готовност от всички страни (5-8 минути на среден огън).

броколи


Поднесете панираните броколи горещи.

Добър апетит!

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноНовиниАлт. медицинаХранене при...ДиетиБотаника