Брауни с шоколадов чипс
Необходими продукти
За брауни:
120 гр добре натрошен несладък шоколад
1 ч. ч. масло на стайна температура
2 ч. ч. кафява захар
4 яйца
1 ч. ч. брашно
2 ч. л. ванилин
За бисквитеното тесто:
3/4 ч. ч. масло на стайна температура
3/4 ч. ч. бяла захар
3/4 ч. ч. кафява захар
3 с. л. прясно мляко
1,5 ч. л. ванилин
1,5 ч. ч. брашно
1,5 ч. ч. ситен шоколадов чипс
1 ч. л. шоколадови стърготини за поръсване
Начин на приготвяне:
Започнете с браунито. Загрейте фурната до 160 градуса, напръскайте тавата с незалепващ спрей. Вземете стъклена купа и в нея разтопете натрошения шоколад (в микровълновата). Веднага, след като се получи гъста каша, разбъркайте, извадете от микровълновата и оставете да изстива.
Вземете голяма купа, в нея смесете маслото и кафявата захар, разбийте с миксер. Към получената смес прибавете яйцата, ванилията и смесете с шоколадовата маса. Идва ред на брашното, сложете и него, бъркайте до получаването на еднородна консистенция.
Подмажете с масло приготвената тава, изсипете в нея тестото и печете в продължение на 25-35 минути. Проверете готовността с помощта на клечка за зъби. Когато се изпече, извадете от фурната и оставете да изстине напълно.
Следващият етап е направата на бисквитеното тесто. В купа смесете маслото, бялата и кафявата захар, разбийте с миксер. Прибавете млякото и ванилина, постепенно сложете и брашното. Трябва да получите еднородна смес, към която да прибавите шоколадовия чипс.
Готовото тесто се сложете върху изстиналото брауни и поставете в хладилника. За да стегне по-бързо, може да използвате фризера - колкото по-твърдо се получи, толкова по-добре. И по-лесно ще го нарежете на квадрати.
Десертът е хубаво де се поднесе в хартиени формички за кекс. Може да украсите с шоколадови капки, чипс или стърготини.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
БИСПОЛ АУРА СВЕЩ В ЧАША ТРИЦВЕТНА С АРОМАТ НА ВАНИЛОВО КЕКСЧЕ snk80-202
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ 10 ЦВЯТА 85 г 6606020020
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ С БЛЕСТЯЩ ЕФЕКТ 5 ЦВЯТА 142 г 6606020021
МИЛАН ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ FUNNY FACES 4 ЦВЯТА 116 г 6606020047
МИЛАН ИНСТРУМЕНТИ И ТЕСТО ЗА МОДЕЛИРАНЕ КУКИНГ ТАЙМ 8 ЦВЯТА 59 г 6606020048
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Тутманик
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Студено мляко с шоколад
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Млечен кокосов кекс
- Лесен шоколадов кекс с масло
Коментари към Брауни с шоколадов чипс