Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Боб с бекон, меласа и кетчуп

Боб с бекон, меласа и кетчуп

Боб с бекон, меласа и кетчуп - изображение

Необходими продукти:

  • 6 тънки резена бекон
  • 1 чаена чаша нарязан бекон
  • 1 скилидка чесън, накълцана на ситно
  • по 1 консерва бял, червен и черен боб (всяка по 400 грама)
  • 3/4 чаена чаша кетчуп
  • 1/2 чаена чаша меласа
  • 1/4 чаена чаша кафява захар
  • 2 супени лъжици сос Уорчестър
  • 1 супена лъжица горчица
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер

Начин на приготвяне:

Включете фурната да се загрява на 200 градуса.

През това време изпържете бекона, отцедете го и запазете 2 супени лъжици от мазнината, която е отделило месото. Наситнете бекона и го оставете настрана.

В мазнината изпържете лука и чесъна, докато омекнат. Прехвърлете ги в купата с бекона. Към тях прибавете отцедени консервите боб. Разбъркайте с кетчупа, меласата, захарта, соса Уорчестър, горчицата и подправете. Разбъркайте добре и сипете в правоъгълна тавичка.

Печете за 1 час, докато ястието добре се препече.

Сервирайте с печен хляб.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимки