Боб с бекон, меласа и кетчуп
Необходими продукти:
- 6 тънки резена бекон
- 1 чаена чаша нарязан бекон
- 1 скилидка чесън, накълцана на ситно
- по 1 консерва бял, червен и черен боб (всяка по 400 грама)
- 3/4 чаена чаша кетчуп
- 1/2 чаена чаша меласа
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 2 супени лъжици сос Уорчестър
- 1 супена лъжица горчица
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява на 200 градуса.
През това време изпържете бекона, отцедете го и запазете 2 супени лъжици от мазнината, която е отделило месото. Наситнете бекона и го оставете настрана.
В мазнината изпържете лука и чесъна, докато омекнат. Прехвърлете ги в купата с бекона. Към тях прибавете отцедени консервите боб. Разбъркайте с кетчупа, меласата, захарта, соса Уорчестър, горчицата и подправете. Разбъркайте добре и сипете в правоъгълна тавичка.
Печете за 1 час, докато ястието добре се препече.
Сервирайте с печен хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Пълнени хлебчета с бекон, зелен лук и кашкавал
- Пилешки хапки със сирене крема в бекон
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Пилешки рулца в бекон на фурна
- Как да приготвим хрупкав бекон в микровълнова
- Салата от чери домати и маруля с парченца бекон и сос от синьо сирене
- Сирене в бекон на скара
Коментари към Боб с бекон, меласа и кетчуп