Боб с бекон, меласа и кетчуп

Необходими продукти:
- 6 тънки резена бекон
- 1 чаена чаша нарязан бекон
- 1 скилидка чесън, накълцана на ситно
- по 1 консерва бял, червен и черен боб (всяка по 400 грама)
- 3/4 чаена чаша кетчуп
- 1/2 чаена чаша меласа
- 1/4 чаена чаша кафява захар
- 2 супени лъжици сос Уорчестър
- 1 супена лъжица горчица
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да се загрява на 200 градуса.
През това време изпържете бекона, отцедете го и запазете 2 супени лъжици от мазнината, която е отделило месото. Наситнете бекона и го оставете настрана.
В мазнината изпържете лука и чесъна, докато омекнат. Прехвърлете ги в купата с бекона. Към тях прибавете отцедени консервите боб. Разбъркайте с кетчупа, меласата, захарта, соса Уорчестър, горчицата и подправете. Разбъркайте добре и сипете в правоъгълна тавичка.
Печете за 1 час, докато ястието добре се препече.
Сервирайте с печен хляб.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Немска топла салата от картофи с бекон, масло и копър
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Чушки обвити в бекон
- Спагети с пармезан, бекон и сметана
- Руладини с бекон на фурна
- Пикантна разядка от пушен бекон и пръжки
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Рецептите на Джейми Оливър: Сини сливи с бадем, запечени в бекон
- Сладки картофи с бекон на тиган
Коментари към Боб с бекон, меласа и кетчуп