Бисквитки от рикота и маскарпоне с бадеми и шоколадова глазура
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- по 1 чаена лъжица бакпулвер и сол
- 3 супени лъжици неподсладено какао
- 120 грама меко безсолно масло
- по 1 чаена чаша бяла и кафява захар
- 2 яйца
- по 220 грама рикота и маскарпоне
- 1 1/2 чаени чаши ситно нарязани бадеми
- 1 чаена чаша ситно нарязан шоколад за тестото
- 220 грама шоколад за глазурата
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 190 градуса.
В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта и какаото.
В голяма купа разбийте с миксер мекото масло със захарта (двата вида), докато получите пухкав крем (около 3 минути).
След това в него добавете едно по едно яйцата, рикотата, маскарпонето и разбивайте до пълното им комбиниране и превръщане в еднородна маса. В нея изсипете сухите съставки, една чаша от бадемите и нарязания шоколад.
Застелете с пергамент две тави и в тях разпределете тестото, като загребвате от него със супена лъжица и оформяте сладките.
Поставете във фурната тавите едновременно на две нива и печете 15 минути, като по средата на печенето разменете местата на съдовете.
Когато краищата на бисквитките станат златисти, извадете от фурната и оставете за 20 минути, за да се охладят в тавите. След това подредете в чиния, поднос или друг подходящ за поднасяне съд.
Разтопете на водна баня шоколада за глазурата и в него потопете горната част на всяка (вече студена) сладка.
Поръсете с останалите бадеми и приберете в хладилника, за да стегне покритието.
Да ви е шоколадово!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001desert.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Бананови бисквити с овесени ядки и стафиди
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Лесни солени бисквити с масло
- Сладки гъбки
- Домашни слепени бисквити
Коментари към Бисквитки от рикота и маскарпоне с бадеми и шоколадова глазура