Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бисквитки от рикота и маскарпоне с бадеми и шоколадова глазура

Бисквитки от рикота и маскарпоне с бадеми и шоколадова глазура

Бисквитки от рикота и маскарпоне с бадеми и шоколадова глазура - изображение

Необходими продукти:

  • 2 1/2 чаени чаши брашно
  • по 1 чаена лъжица бакпулвер и сол
  • 3 супени лъжици неподсладено какао
  • 120 грама меко безсолно масло
  • по 1 чаена чаша бяла и кафява захар
  • 2 яйца
  • по 220 грама рикота и маскарпоне
  • 1 1/2 чаени чаши ситно нарязани бадеми
  • 1 чаена чаша ситно нарязан шоколад за тестото
  • 220 грама шоколад за глазурата


Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 190 градуса.

В средно голяма купа смесете брашното, бакпулвера, солта и какаото.

В голяма купа разбийте с миксер мекото масло със захарта (двата вида), докато получите пухкав крем (около 3 минути).

След това в него добавете едно по едно яйцата, рикотата, маскарпонето и разбивайте до пълното им комбиниране и превръщане в еднородна маса. В нея изсипете сухите съставки, една чаша от бадемите и нарязания шоколад.

Застелете с пергамент две тави и в тях разпределете тестото, като загребвате от него със супена лъжица и оформяте сладките.

Поставете във фурната тавите едновременно на две нива и печете 15 минути, като по средата на печенето разменете местата на съдовете.

Когато краищата на бисквитките станат златисти, извадете от фурната и оставете за 20 минути, за да се охладят в тавите. След това подредете в чиния, поднос или друг подходящ за поднасяне съд.

Разтопете на водна баня шоколада за глазурата и в него потопете горната част на всяка (вече студена) сладка.

Поръсете с останалите бадеми и приберете в хладилника, за да стегне покритието.

Да ви е шоколадово!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1001desert.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитно