Бисквити с черен шоколад и овесени ядки
Може да замените 1/2 чаша от бялото брашно с лешниково или бадемово брашно.
Необходими продукти:
- 3/4 чаша овесени ядки
- 1/4 чаша краве масло, меко
- 3/4 чаша светла кафява захар
- 1/2 чаша бяла захар
- 2 яйца
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 и 3/4 чаши бяло брашно
- 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка бакпулвер
- 100 грама шоколад за готвене, нарязан на едро
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Запечете овесените ядки за 10-12 минути или докато станат ароматни. Разбъркайте поне веднъж. Извадете и охладете напълно, след което блендирайте до фино.
Разбийте с миксер на средна скорост кравето масло, кафявата и бялата захар до пухкава консистенция. Добавете яйцата и ванилията, като биете, докато се смесят.
Разбъркайте в купа брашното, содата, солта, бакпулвера и фините овесени ядки. Постепенно добавете брашнената смес към маслената при непрекъснато разбиване. Добавете 60 грама натрошен шоколад и разбъркайте, след което покрийте и сложете тестото да се охлади за поне 8 до 12 часа.
Загрейте фурната до 180 градуса. Направете малки бисквитки от тестото, като използвате супена лъжица. Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Изпечете за 10-12 минути или до златисто кафяво. Гарнирайте с останалия шоколад. След като изстинат им се насладете.
Да ви е сладко!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквитки с орехи, ябълка и мед
- Тиквени бисквитки с канела и джинджифил
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Домашни крекери грахам
- Бисквити от овесени ядки и банани
Коментари към Бисквити с черен шоколад и овесени ядки