Бисквити с пюре от тиква и шоколадови парченца

Необходими продукти:
- 220 грама масло
- 3/4 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша бяла захар
- 2 чаени лъжици царевичен сироп
- 2 чаени лъжици ванилов екстракт
- 1 яйце
- 1 чаена чаша намачкана печена тиква
- 2 чаени чаши бяло или пълнозърнесто брашно
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сода за хляб
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1 чаена чаша шоколадови капки (чипс)
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса. Застелете с пекарска хартия две големи тави.
С миксер разбийте маслото заедно с кафявата и бялата захар. Добавете царевичния сироп и разбийте, за да се получи еднородна смес. Прибавете ванилията и яйцето, бъркайте още 2 минути с миксер. Сложете тиквата и отново разбъркайте за още две минути.
Пресейте брашното с канелата и набухвателите. Сипете при течната смес и омесете тесто. Накрая сложете шоколадовите капки. Покрийте тестото с фолио и оставете да престои за 1 час в хладилник.
Направете топки от тестото и подредете в тавите, като оставяте разстояние между бисквитите. Изпечете за около 18-20 минути, докато краищата на сладките започнат да покафеняват.
Съхранявайте бисквитките в кутии за до седмица.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Бисквити с черен шоколад и овесени ядки
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
- Бисквити от овесени ядки и банани
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Шоколадов десерт от бисквити с царевичен сироп и маршмелоу
- Меки маслени бисквитки с крема сирене и шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадов салам с карамел и тахан
Коментари към Бисквити с пюре от тиква и шоколадови парченца