Бисквити с пюре от тиква и шоколадови парченца
Необходими продукти:
- 220 грама масло
- 3/4 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша бяла захар
- 2 чаени лъжици царевичен сироп
- 2 чаени лъжици ванилов екстракт
- 1 яйце
- 1 чаена чаша намачкана печена тиква
- 2 чаени чаши бяло или пълнозърнесто брашно
- 1 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- щипка сода за хляб
- 1/2 чаена лъжица канела
- 1 чаена чаша шоколадови капки (чипс)
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса. Застелете с пекарска хартия две големи тави.
С миксер разбийте маслото заедно с кафявата и бялата захар. Добавете царевичния сироп и разбийте, за да се получи еднородна смес. Прибавете ванилията и яйцето, бъркайте още 2 минути с миксер. Сложете тиквата и отново разбъркайте за още две минути.
Пресейте брашното с канелата и набухвателите. Сипете при течната смес и омесете тесто. Накрая сложете шоколадовите капки. Покрийте тестото с фолио и оставете да престои за 1 час в хладилник.
Направете топки от тестото и подредете в тавите, като оставяте разстояние между бисквитите. Изпечете за около 18-20 минути, докато краищата на сладките започнат да покафеняват.
Съхранявайте бисквитките в кутии за до седмица.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Домашни слепени бисквити
- Млечен десерт с бисквити и желирани червейчета
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Медени гъбки с шоколадови шапки, мак и канела
- Бананов чийзкейк без печене
- Лесни солени бисквити с масло
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
Коментари към Бисквити с пюре от тиква и шоколадови парченца