Бисквити с петмез (меласа)
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаша светла кафява захар
- 1 чаша тъмна кафява захар
- 1 и 1/2 чаши краве масло (или шортенинг)
- 1/2 чаша петмез (меласа)
- 4 и 1/2 чаши брашно
- 3 супени лъжици канела на прах
- 2 чаени лъжички джинджифил на прах
- 1 чаена лъжичка смлян карамфил
- 4 чаени лъжички сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка сол
- захар за гарниране
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Разбийте в купа яйцата, захарта, кравето масло и петмеза. Пресейте в друга купа брашното, канелата, джинджифила, карамфила, содата и солта.
Постепенно добавете брашнената смес към яйчената при непрекъснато разбъркване. Покрийте и охладете полученото тесто, след което го оформете на малки кръгли бисквити.
Потопете върховете на бисквитите в захарта и поставете върху леко намазнена тава за печене, обърнати със захарта нагоре. Притиснете леко върховете надолу с вилица, за да изравните. По желание поръсете всяка бисквита с няколко капки вода, за да получите по-напукана повърхност след изпичане. Изпечете във фурна на 180 градуса за 10 минути. Охладете и сервирайте.
Да ви е сладко!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
ЛОВ ПАУЪР ЗА МЪЖЕ ДОЗИ 10 г * 3
БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г
НовНУРС БИЛКОВ ПЕТМЕЗ ОТ РОЖКОВ 400 г 303623
НовБИГДЖИГС ДЪРВЕНА КУТИЯ С БИСКВИТИ BJ470
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БАНАНИ И БИСКВИТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към Бисквити с петмез (меласа)