Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бисквити с петмез (меласа)

Бисквити с петмез (меласа)

от 18 ное 2019г., обновено на 24 яну 2020г.
Редактор: Ваня Боянова
Бисквити с петмез (меласа) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 чаша светла кафява захар
  • 1 чаша тъмна кафява захар
  • 1 и 1/2 чаши краве масло (или шортенинг)
  • 1/2 чаша петмез (меласа)
  • 4 и 1/2 чаши брашно
  • 3 супени лъжици канела на прах
  • 2 чаени лъжички джинджифил на прах
  • 1 чаена лъжичка смлян карамфил
  • 4 чаени лъжички сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • захар за гарниране

*За измерване на количествата се използва чаена чаша.

Начин на приготвяне:

Разбийте в купа яйцата, захарта, кравето масло и петмеза. Пресейте в друга купа брашното, канелата, джинджифила, карамфила, содата и солта.

Постепенно добавете брашнената смес към яйчената при непрекъснато разбъркване. Покрийте и охладете полученото тесто, след което го оформете на малки кръгли бисквити.

Потопете върховете на бисквитите в захарта и поставете върху леко намазнена тава за печене, обърнати със захарта нагоре. Притиснете леко върховете надолу с вилица, за да изравните. По желание поръсете всяка бисквита с няколко капки вода, за да получите по-напукана повърхност след изпичане. Изпечете във фурна на 180 градуса за 10 минути. Охладете и сервирайте.

Да ви е сладко!

Източник:

myrecipes.com

Още по темата:
  • Как се прави рачел от тиква (с гасена вар) Как се прави рачел от тиква (с гасена вар)
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце) Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г
21.50лв. / 10.99 €

БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г

НУРС БИЛКОВ ПЕТМЕЗ С РОЖКОВ 400 г
21.30лв. / 10.89 €

НУРС БИЛКОВ ПЕТМЕЗ С РОЖКОВ 400 г

НУРС ПЕТМЕЗ ОТ РОЖКОВ 640 г
21.50лв. / 10.99 €

НУРС ПЕТМЕЗ ОТ РОЖКОВ 640 г

НУРС ПЕТМЕЗ ОТ БЯЛА ЧЕРНИЦА 400 г
13.60лв. / 6.95 €

НУРС ПЕТМЕЗ ОТ БЯЛА ЧЕРНИЦА 400 г

ПРОТЕИНОВ СТИК БИСКВИТИ И КРЕМ 40 г * 15 RICE UP!
37.35лв. / 19.10 €

ПРОТЕИНОВ СТИК БИСКВИТИ И КРЕМ 40 г * 15 RICE UP!

Нов
ОВЕСЕН БАР БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР БИСКВИТИ И КРЕМ 70 г * 12 RICE UP!
29.88лв. / 15.28 €

ОВЕСЕН БАР БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР БИСКВИТИ И КРЕМ 70 г * 12 RICE UP!

Нов

Коментари към Бисквити с петмез (меласа)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бисквити с петмез (меласа)
    www.framar.bg 
    на 20 December 2025 в 15:58
    Коментирайте "Бисквити с петмез (меласа)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Бонбони и дребни сладки
  • Как се прави рачел от тиква (с гасена вар)
  • Коледни сладки с канела, масло и ядки
  • Канелени сладки с мед
  • Хрупкави маслени бисквити с ванилия
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
  • Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
  • Коледни сладки бисквити с парченца сушени плодове
  • Коледни бисквити с бонбони
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Доживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 душиДоживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 души

Доживотен затвор за френския лекар Фредерик Пешие, отровил 30 души

от 19 дек 2025г.Прочети повече
Тръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотициТръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотици

Тръмп изключи марихуаната от списъка с най-опасните наркотици

от 19 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при задухБилки и билкови рецепти при задух

Билки и билкови рецепти при задух

от 19 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 10 дни, 2 часа и 58 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 50 дни, 4 часа и 54 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ОСТРОВИТ АРГИНИН НЕОВКУСЕН прах 210 г

ОСТРОВИТ ЧЕСЪН БЕЗ МИРИС капсули * 60

СИБИРСКА ЧАГА ИМУНО ЩИТ саше * 15 VERDE VITA

ДИФЪРЪНТ ФАРМ ПРОСТЕЙТ КЕЪР капсули * 30

ДР. ЗОЛ ДЖИНДЖИКЮР СПРЕЙ 20 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ХЕРБИТУСИН СИНУС И ГЪРЛО пастили * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 12:47:24

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 12:45:19

ХЕРБИТУСИН СИНУС И ГЪРЛО пастили * 12

Коментар на: Явор от 19 дек 2025г. в 12:36:25

ПУЛМИКОРТ суспензия за небулайзер 0.25 мг / мл 2 мл * 20

Коментар на: Д.А. от 19 дек 2025г. в 11:06:43

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 19 дек 2025г. в 10:50:55
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival