Бисквити с петмез (меласа)
Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаша светла кафява захар
- 1 чаша тъмна кафява захар
- 1 и 1/2 чаши краве масло (или шортенинг)
- 1/2 чаша петмез (меласа)
- 4 и 1/2 чаши брашно
- 3 супени лъжици канела на прах
- 2 чаени лъжички джинджифил на прах
- 1 чаена лъжичка смлян карамфил
- 4 чаени лъжички сода за хляб
- 1/2 чаена лъжичка сол
- захар за гарниране
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Разбийте в купа яйцата, захарта, кравето масло и петмеза. Пресейте в друга купа брашното, канелата, джинджифила, карамфила, содата и солта.
Постепенно добавете брашнената смес към яйчената при непрекъснато разбъркване. Покрийте и охладете полученото тесто, след което го оформете на малки кръгли бисквити.
Потопете върховете на бисквитите в захарта и поставете върху леко намазнена тава за печене, обърнати със захарта нагоре. Притиснете леко върховете надолу с вилица, за да изравните. По желание поръсете всяка бисквита с няколко капки вода, за да получите по-напукана повърхност след изпичане. Изпечете във фурна на 180 градуса за 10 минути. Охладете и сервирайте.
Да ви е сладко!
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г
НУРС БИЛКОВ ПЕТМЕЗ С РОЖКОВ 400 г
НУРС ПЕТМЕЗ ОТ РОЖКОВ 640 г
НУРС ПЕТМЕЗ ОТ БЯЛА ЧЕРНИЦА 400 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Овесени бисквитки с мед и кокос
- Шоколадови бисквити с глазура и сушени вишни
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Здравословен спаначен снакс
- Хрупкави тънки шоколадови бисквитки
- Меденки със стафиди и ликьор
- Сладки със слепени бисквити
- Маслени бисквити с жълтък
- Бисквитени таралежчета
Коментари към Бисквити с петмез (меласа)