Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бисквити с петмез (меласа)

Бисквити с петмез (меласа)

от 18 ное 2019г., обновено на 24 яну 2020г.
Редактор: Ваня Боянова
Бисквити с петмез (меласа) - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1 чаша светла кафява захар
  • 1 чаша тъмна кафява захар
  • 1 и 1/2 чаши краве масло (или шортенинг)
  • 1/2 чаша петмез (меласа)
  • 4 и 1/2 чаши брашно
  • 3 супени лъжици канела на прах
  • 2 чаени лъжички джинджифил на прах
  • 1 чаена лъжичка смлян карамфил
  • 4 чаени лъжички сода за хляб
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • захар за гарниране

*За измерване на количествата се използва чаена чаша.

Начин на приготвяне:

Разбийте в купа яйцата, захарта, кравето масло и петмеза. Пресейте в друга купа брашното, канелата, джинджифила, карамфила, содата и солта.

Постепенно добавете брашнената смес към яйчената при непрекъснато разбъркване. Покрийте и охладете полученото тесто, след което го оформете на малки кръгли бисквити.

Потопете върховете на бисквитите в захарта и поставете върху леко намазнена тава за печене, обърнати със захарта нагоре. Притиснете леко върховете надолу с вилица, за да изравните. По желание поръсете всяка бисквита с няколко капки вода, за да получите по-напукана повърхност след изпичане. Изпечете във фурна на 180 градуса за 10 минути. Охладете и сервирайте.

Да ви е сладко!

Източник:

myrecipes.com

Още по темата:
  • Как се прави рачел от тиква (с гасена вар) Как се прави рачел от тиква (с гасена вар)
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3
7.30лв.

ЛОВ ПАУЪР ЗА ЖЕНИ ДОЗИ 10 г * 3

ЛОВ ПАУЪР ЗА МЪЖЕ ДОЗИ 10 г * 3
10.10лв.

ЛОВ ПАУЪР ЗА МЪЖЕ ДОЗИ 10 г * 3

БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г
21.00лв.

БАЛЕН МЕЛАСА ОТ РОЖКОВ (ПЕТМЕЗ) 800 г

НУРС БИЛКОВ ПЕТМЕЗ ОТ РОЖКОВ 400 г
21.30лв. 18.10лв.

НУРС БИЛКОВ ПЕТМЕЗ ОТ РОЖКОВ 400 г

ПРОМО
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
2.50лв.

ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г

ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
4.20лв.

ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г

Коментари към Бисквити с петмез (меласа)

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Бисквити с петмез (меласа)
    www.framar.bg 
    на 12 July 2025 в 05:36
    Коментирайте "Бисквити с петмез (меласа)"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Бонбони и дребни сладки
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
  • Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
  • Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
  • Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
  • Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
  • Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
  • Бисквити с масло само за 20 минути
  • Орехови масленки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2116 дни, 13 часа и 49 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2229 дни, 18 часа
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 19 часа и 40 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 2 дни, 19 часа и 17 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 7 дни, 17 часа и 37 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 14 дни, 13 часа и 47 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РИВАНА БАЗОВО МАСЛО ОТ КОКОС 55 мл

РИВАНА БАЗОВО МАСЛО ОТ ШЕА 55 мл

СИЙСТАРС СОЛИЛУГ ЧЕРНОМОРСКА ЛУГА разтвор 950 мл

АЦЕТА БИО ОРГАНИЧЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН БЕБЕШКИ ЛОСИОН 50 мл

МАНХАЕ ИНТИМА капс.*30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Завръщането на ирисовата диагностика

Коментар на: Стоян от 11 юли 2025г. в 16:54:11

ДИАЗЕПАМ ректална туба 5мг/2.5мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 15:24:45

ДИАЗЕПАМ ректална туба 5мг/2.5мл

Коментар на: Tania Nikolova от 11 юли 2025г. в 15:03:39

ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ - ХЕФЕ 50 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 14:39:29

ДОПЕЛХЕРЦ ВИТАЛ ТОНИК 750 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 14:33:03
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival