Бирени палачинки с бекон, зелен лук и магданоз
Необходими продукти:
125 грама брашно
250 - 300 милилитра бира
100 грама бекон
2 яйца
1 чаена лъжица захар
магданоз
пера зелен лук
сол и пипер на вкус
заквасена сметана и масло за поднасяне
Начин на приготвяне:
Сложете захарта и солта в брашното. Разбийте яйцата с бирата и прибавете към сухата смес, вливайки на тънка струя и бъркайки непрекъснато до получаването на еднородно течно тесто без бучки. Оставете за около час на стайна температура.
Нарежете на ситно зеления лук и магданоза, бекона (може да използвате и гърди) на сламки, пуснете всичко за минута във вряща вода, след което отцедете с помощта на гевгир. Когато течността се оттече, добавете към тестото.
Изпечете палачинки по стандартния начин. Поднесете с парченца масло и заквасена сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Бирени палачинки с бекон, зелен лук и магданоз