Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Бирени палачинки със спанак, сирена и гъби

Бирени палачинки със спанак, сирена и гъби

Бирени палачинки със спанак, сирена и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама брашно
  • 200-300 милилитра светла бира
  • 3 яйца
  • 250 милилитра високомаслена сметана
  • 150 грама спанак (или рукола)
  • щипка сол и щипка захар
  • топено масло

За плънката:

  • 300 грама печурки
  • 150 грама сирене
  • 100 грама крема сирене
  • топено масло
  • черен пипер, сол


Начин на приготвяне:

  • Тестото

Пресейте брашното в голяма купа, сложете сол и черен пипер.

В друг съд леко разбийте яйцата със сметаната, след което внимателно добавете към тях брашното.

Бъркайки непрекъснато, постепенно налейте 200 милилитра от бирата. Щом сместа стане еднородна, покрийте купата и оставете така за 30 минути.

През това време отделете спаначените листа от стъблата. Сложете листата в сух горещ тиган, затворете го с капак за 3 минути. След това нарежете спанака и го изстискайте, за да отдели течността си.

Смесете отцедените листа с тестото, консистенцията трябва да наподобява течна сметана. Ако вашата не е такава, налейте още малко бира.

Изпечете тънки палачинки в добре нагорещен тиган, като намазвате всяка с масло. Готовите слагайте в тенджера с капак, за да се запазят топли.

 

  • Плънката

Нарежете печурките на тънки парчета, изпържете ги в топено масло на силен огън, докато се изпари течността (около 5-7 минути).

Смесете двата вида сирене (топеното и бялото саламурено). С комбинацията намажете всяка от палачинките, поръсете с гъбени парченца и навийте.

Получените рула подредете в горещ намазнен тиган с дебело дъно и ги затоплете за 5-7 минути на слаб огън.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vsmak.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлАлтернативна медицинаЛюбопитноХрани и ястияИсторияБотаника