Бели винени сладки
Необходими продукти:
- 150 грама брашно
- 30 грама кристална захар
- 50 грама краве масло
- 60 милилитра бяло вино
- 15 грама сусам
- 1/2 чаена лъжичка анасон
- настъргана кора от един лимон
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Първо смесете брашното със сусама и гo запечете. Охладете, застелете тавичка с лист незалепваща хартия и загрейте фурната на 190 градуса. Сипете брашното в купа, добавете захарта, лимоновата кора, анасона и разбъркайте.
След това сложете маслото и размесете с помощта на шпатула. Налейте виното и пригответе тесто. Разточете кора с дебелина около 3 см, изрежете кръгли формички с помощта на ринг и с втори по-малък отстранете вътрешността на кръга.
Подредете сладките в тавата и ги запечете за 12-15 минути. Охладете, поставете сладките върху решетка и поръсете с пудрата захар. Подредете в плато и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.dulcesbocados.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Домашни коледни сладки
- Лесни двойни сладки с малинов пълнеж
- Снежни коледни сладки без печене
- Бързи кокосови сладки от 3 съставки
- Бисквити с шамфъстък, боровинки и бял шоколад
- Хрупкави масленки с орехи и ванилия
- Меки джинджифилови курабийки за Коледа
- Маслени сладки със заквасена сметана
- Шоколадови сладки от бисквити и кондензирано мляко
Коментари към Бели винени сладки