Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Бели винени сладки

Бели винени сладки

Бели винени сладки - изображение

Необходими продукти:


  • 150 грама брашно
  • 30 грама кристална захар
  • 50 грама краве масло
  • 60 милилитра бяло вино
  • 15 грама сусам
  • 1/2 чаена лъжичка анасон
  • настъргана кора от един лимон
  • пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:


Първо смесете брашното със сусама и гo запечете. Охладете, застелете тавичка с лист незалепваща хартия и загрейте фурната на 190 градуса. Сипете брашното в купа, добавете захарта, лимоновата кора, анасона и разбъркайте.

След това сложете маслото и размесете с помощта на шпатула. Налейте виното и пригответе тесто. Разточете кора с дебелина около 3 см, изрежете кръгли формички с помощта на ринг и с втори по-малък отстранете вътрешността на кръга.

Подредете сладките в тавата и ги запечете за 12-15 минути. Охладете, поставете сладките върху решетка и поръсете с пудрата захар. Подредете в плато и поднесете.

бели винени сладки

Да ви е сладко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.dulcesbocados.com

Още по темата:

4.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитно