Банички с бадемов крем и карамел
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 50 грама филирани бадеми
- пудра захар за поръсване
за крема
- 20 грама брашно
- 500 милилитра прясно мляко
- 1 чаена чаша захар
- 50 милилитра карамел
- 50 грама филирани бадеми, смлени
- 1 ампула бадемова есенция
- 60 грама краве масло
- 2 жълтъка
Начин на приготвяне:
В тенджера налейте прясното мляко, прибавете захарта, карамела и смлените бадеми. Оставете сместа да заври и прибавете брашното, размито с малко мляко и бъркайте докато се сгъсти. Свалете от котлона и добавете разбитите жълтъци, маслото и есенцията.
Бъркайте до получаването на гладък, плътен крем и оставете настрана. Разстелете тестото, разрежете го на квадрати с еднаква големите и сложете крем. Прегънете на две части, запечатайте краищата и намажете с масло баничките.
Поръсете с филирани бадеми и подредете в застлана с лист пергамент тава. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Охладете, подредете в чиния и поръсете с пудра захар. Поднесете и се насладете на чудесния им вкус.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.everycakeyoubake.pl
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Вити бутер банички с шоколад
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Тиквен щрудел с орехи и канела
- Бутер сладкиш с лимонов млечен крем
- Бутерки с царевица и моцарела
- Сладка бутер баница с извара и ванилия
- Баница с локум
- Пържени бутерки със сладолед и шоколадов сироп
- Сиропиран десерт от кисело мляко и яйца
- Баница с шамфъстъци
Коментари към Банички с бадемов крем и карамел