Баница с шоколад, ядки и мед
Необходими продукти:
- 150 грама едро смлени бадеми
- 30 грама пудра захар
- 1/4 чаена лъжичка канела на прах
- 1 жълтък
- 5 грама ванилия
- 1 чаена лъжичка розова вода
- 50 грама разтопено масло
- 100 грама настърган черен шоколад
- 250-300 грама кори за баница
- допълнително масло за намазване
- мед, шамфъстъци, пудра захар за украса
Начин на приготвяне:
В купа смесете бадемите, захарта, канелата, ванилията, шоколада и добавете розовата вода. Разбъркайте и разстелете корите. Намажете всяка с разтопено масло и подредете една върху друга.
Намаслете кръгла тава, разпределете плънката върху единия край на корите и завийте на руло.
Свийте го във формата на охлюв и сложете в съда. Глазирайте повърхността на баницата с масло и разбит жълтък, загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 10-15 минути. След готовност поръсете с пудра захар и гарнирайте с шамфъстъци и мед. Разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.halfbakedharvest.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
ДР. ШЕЛЕР АНТИ-ЕЙДЖ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ДИВА РОЗА 30 мл
АМИГОС АМИГДАЛИН B17 капсули 100 мг * 60 ДР. ГРИЙН
ХРИСТИНА ТОАЛЕТНИ ТРИЦИ КАЙСИЯ 200 мл
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ КАЙСИЕВИ ЯДКИ 20 мл
ДЕВА КРЕМ ПРОТИВ СТРИИ - 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Кедър
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Студено мляко с шоколад
- Банички със сирене
- Баница с лапад и сирене
Коментари към Баница с шоколад, ядки и мед