Баница с прясно зеле и сусам

Необходими продукти:
1 килограм прясно зеле
6 яйца
10 супени лъжици заквасена сметана
5-6 супени лъжици майонеза
12 супени лъжици брашно
2 чаени лъжица сол или на вкус
3-4 чаени лъжици бакпулвер
връзка копър или на вкус
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Накълцайте зелето ситно, подсолете малко и намачкайте с ръце.
Нарежете ситно копъра и го прибавете при зелето.
Разбийте яйцата.
Към тях прибавете заквасената сметана, майонезата и брашното с бакпулвера и солта. Разбъркайте старателно и тестото е готово.
Сложете зелето в предварително подмазана голяма форма (сместа е много, може да разделите в два съда).
Върху него разпределете тестото и поръсете със сусам.
Изпечете баницата до златисто в загрята фурна (около 30 минути при 180 градуса).
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Вита баница с цели вишни и пудра захар
- Рецепти за дърпана баница със сирене
- Банички със сирене
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Вити банички със спанак, сирене и кашкавал
Коментари към Баница с прясно зеле и сусам