Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Баници Баница с пилешко, картофи, гъби и млечна заливка

Баница с пилешко, картофи, гъби и млечна заливка

Баница с пилешко, картофи, гъби и млечна заливка - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 250 грама брашно
  • 90 грама масло
  • 1 яйце
  • 1 супена лъжица заквасена сметана
  • 2 щипки сол

За плънката:

  • 3 картофа (със среден размер)
  • 300 грама пилешко филе
  • глава стар лук
  • 2-3 супени лъжици нарязани мариновани гъби
  • смлян черен пипер, олио и сол

За заливката:

  • 2 яйца
  • 50 грама заквасена сметана
  • 50 милилитра прясно краве мляко
  • нарязани зелени подправки (копър и/или магданоз)
  • смлян кориандър, черен пипер, настъргано индийско орехче, сол и други подправки на вкус


Начин на приготвяне:

Пресейте брашното със солта, добавете към него нарязаното студено масло и с пръсти бързо стрийте продуктите, докато се превърнат в трохи. Чукнете яйцата, изсипете сметаната и енергично замесете тесто, което приберете в хладилника за 30 минути.

Картофите и филето сварете и ги нарежете на малки парчета. Лука накълцайте и запържете до златисто на среден огън (за около 3-4 минути). Смесете тези съставки, добавете и гъбите, подправете с черен пипер и сол.

Заливката направете, като комбинирате заквасената сметана с прясното мляко, яйцата и всички предпочитани подправки.

Време е за сглобяване на баницата.

Разточете тестото, дебелината на пласта да бъде около 3 милиметра. Сложете го в тава и притиснете към дъното и стените й.

Върху тази основа разпредете вкусния пълнеж, който залейте с млечно-яйчената смес.

Изпечете във фурната (необходими са около 45-50 минути).

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: food-club.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимки