Баница от бутер тесто с бекон и зеленчуци

Необходими продукти:
- 200 грама готово бутер тесто
- 250 грама кашкавал
- 250 грама сурово пушен бекон
- 400 грама микс от замразени или пресни зеленчуци
- 2 яйца
- сол, олио, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете на кубчета бекона (може да го заместите с предпочитан колбас), изпържете в тиган без мазнина. Добавете зеленчуците, подсолете и задушете за четвърт час.
Настържете кашкавала, смесете го със суровите яйца и комбинирайте със зеленчуците и бекона.
Разточете бутер тестото, сложете го в тава, като краищата му да покриват стените на съда. Разпределете плънката и я покрийте с изрезките от тестото, което е останало по края.
Намажете повърхността с олио и изпечете баницата за половин час във фурната на 180 градуса. Щом се зачерви, може да извадите и да сервирате.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Баница с лапад и сирене
- Банички със сирене
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
Коментари към Баница от бутер тесто с бекон и зеленчуци