Бананови палачинки с канела и ванилия
Необходими продукти:
1 чаена чаша брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
щипка сол
2 супени лъжици кафява захар
1/2 чаена лъжица канела
мъничко настъргано индийско орехче
3/4 - 1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 супена лъжица размекнато масло
2 добре узрели банана, намачкани с вилица
Начин на приготвяне:
Смесете в купа брашното с бакпулвера, захарта, солта, канелата и индийското орехче.
Ваниловия екстракт прибавете към прясното мляко и започнете постепенно да го вливате към сухата комбинация, като разбърквате. Ще получите гъсто тесто, към което прибавете размекнатото масло и намачканите банани. Разбъркайте всичко продукти добре и от тестото оформете палачинки, които изпечете в намазнен тиган.
По 2-3 минути от всяка страна са достатъчни. За една порция слагайте около 2 супени лъжица от сместа.
Поднесете с течен мед и разтопено масло.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
МАЙПРОТЕИН ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Спаначени палачинки с месна плънка
- Рулца от палачинка с котидж сирене, шунка и сьомга
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Мини палачинки с домашно ягодово сладко
Коментари към Бананови палачинки с канела и ванилия