Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Бананови кексчета с карамелена глазура

Бананови кексчета с карамелена глазура

Бананови кексчета с карамелена глазура - изображение

Необходими продукти:
200 грама меко масло

  • 2 големи добре узрели банана
  • 250 грама кафява захар
  • 4 яйца
  • 1 1/2 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 250 грама самонабухващо брашно
  • 100 грама кисело мляко
  • 100 грама нарязан черен шоколад
  • 100 грама карамелен сос
  • бананов чипс за сервиране

Начин на приготвяне:

Намажете с масло тава с размери 20 на 30 сантиметра и сложете отгоре лист хартия за печене.

Намачкайте бананите с вилица, след което добавете към тях маслото и захарта. Разбъркайте с електрически миксер, докато получите еднородна консистенция.

Добавете яйцата едно по едно, като всяко разбърквате добре, преди да сложите следващото. Използвайте шпатула, за да разбъркате брашното, млякото и шоколадовите парченца в сместа.

Полученото течно тесто прехвърлете в приготвената тавичка и загладете. Печете за 30 минути, докато се надуе и печивото стане златисто (пробвайте с клечка дали блатът е опечен).

Изчакайте 10 минути да се охлади в тавата, след което прехвърлете върху решетка и оставете сладкишът да се охлади напълно.

Разрежете кекса на 12 правоъгълни парченца, а върху всяко сложете по лъжица карамелен сос и резен бананов чипс, ако използвате.

Сладкишът може да съхранявате до 5 дни, а във фризер, без топинг, до месец.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbcgoodfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияСнимкиДиетиЛайфстайлБотаникаЛечения