Бананови бисквитки с лешници и шоколад
Необходими продукти:
- 180 грама пшенично брашно
- 200 грама захар (кафява)
- 1 яйце
- 2 банана
- 150 грама шоколад (тъмен)
- 1 чаена чаша овесени ядки
- 85 грама лешници
- 2 супени лъжици ванилова захар
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- сол
- 170 грама меко краве масло
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 180 градуса.
Бананите превърнете в пюре, използвайки блендер.
Лешниците и шоколада натрошете.
Маслото разбийте със захарта, включително ваниловата, и яйцето.
В отделна купа пресейте брашното със солта и бакпулвера.
Към сухата смес поетапно добавете маслената.
След това изсипете в тестото ядките и шоколада, разбъркайте.
С ръце оформете бисквитки, които подредете в тава, покрита с лист пергамент.
Изпечете ги до златисто, около 12 минути.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Лесни солени бисквити с масло
- Домашни слепени бисквити
- Млечен десерт с бисквити и желирани червейчета
- Сладки гъбки
Коментари към Бананови бисквитки с лешници и шоколад