Ароматни гофрети с тиква без глутен
Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша безглутеново брашно
- 1/2 чаена чаша протеин на прах
- по 1/4 чаена чаша кокосово брашно, смляно ленено семе и захар
- по 2 чаени лъжици царевично нишесте, бакпулвер и канела
- 1/2 чаена лъжица сода за хляб и джинджифил на прах
- 1 чаена чаша бадемово мляко
- 3/4 чаена чаша пюре от тиква
- 3 белтъка
- 1 супена лъжица масло от грозде
- 1 чаена лъжица ванилия
- кленов сироп, масло или сметана за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
Смесете всички брашна и подправките в купа.
В голям съд с миксер разбийте яйцата, млякото, пюрето, олиото и ванилията. Добавете брашната и бъркайте, докато се получи еднородна смес.
Оставете 10 минути тестото да почине.
Опечете ароматните гофрети в уред.
Сервирайте с кленов сироп, сметана, масло или с плънка по ваш избор.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 6 неща, които може да направите в гофретник
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Топла салата от цвекло и тиква с рукола, ядки и семена
- Печена солена тиква
- Лесни гофрети на грил тиган
- Гофрети с газирана вода
- Тиквено сладко с ябълков сайдер
- Тиква, Кюрбисия
- Картофени гофрети със сирене и чесън
Коментари към Ароматни гофрети с тиква без глутен