Ароматен ябълков хляб със сушени плодове и ликьор
Необходими продукти:
80 грама стафиди
80 грама сушени сини сливи
80 грама сушени кайсии
100 грама захаросан ананас
500 грама ябълки
1/2 лимон
400 грама брашно
1 супена лъжица какао
1 пакетче бакпулвер
1 чаена лъжица смляна канела
1 чаена лъжица карамфил
1 чаена лъжица анасон
1 чаена лъжица смлян кардамон
80 грама обелени бадеми
1 супена лъжица вишнев ликьор
Начин на приготвяне:
Измийте сушените плодове, залейте ги с гореща вода и поставете на котлона. Когато течността кипне, свалете от огъня и отцедете водата, подсушете хубаво плодовете.
Измийте ябълките, обелете ги и нарежете на малки кубчета.
Сушените плодове нарежете на едри парчета.
Отцедете сока от лимона, кората му настържете.
Смесете всички плодове в подходящ съд, налейте лимоновия сок, сложете кората, затворете с капак и оставете за 2 - 2,5 часа.
Към брашното прибавете какаото, бакпулвера и подправките.
Бадемите натрошете или нарежете с помощта на нож.
Смесете плодовете с брашното и подправките, прибавете ликьора и направете тесто.
Загрейте фурната до 180 градуса. Застелете дъното и стените на подходяща правоъгълна форма с хартия за печене. Изсипете тестото в нея, заравнете повърхността и нека се приготвя в продължение на 60 минути.
Готовият хляб трябва да се охлади в съда и тогава извадете и нарежете, защото в противен случай ще се развали формата му.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Сушене на плодове и зеленчуци – технология, полза и вреда
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Против запек яжте накиснати във вода сушени плодове
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Еврейски безквасен хляб Маца
- Пълнено хлебче с бекон, яйца, спанак и кашкавал
- Запеканка от тиквички с хляб, яйца и домати
- Запечено козе сирене с мед и орехи
- Билкови крутони с чесън и лук
Коментари към Ароматен ябълков хляб със сушени плодове и ликьор