Агнешки ребърца с лук
Необходими продукти:
0,700 - 1 кг агнешки ребърца
150 грама растително олио (или овча лой, ако предпочитате)
500 - 700 грама лук
сол, черен пипер, кориандър, зърна кимион и други подправки по ваш избор и на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете ребърцата на малки порции, лука нарежете на кръгчета.
Сгорещете олиото, в него изпържете ребърцата за около 5 минути, докато придобият красив златист цвят, разбърквайки непрекъснато. Прибавете подправките (кимионът да се стрие).
След това разпределете равномерно лука върху ребърцата, не е необходимо да разбърквате.
Затворете съда с плътен капак, намалете огъня и оставете ястието да се приготвя в продължение на около 40 минути до час (до готовност) - времето зависи от количеството продукти и температурата, при която се приготвят.
Малко преди да свалите съда от котлона, подправете ребърцата и изчакайте няколко минути, за да може соковете от месото и лука да образуват ароматен сос.
Може да поднесете върху хляб лаваш или питки и да поръсите с нарязан магданоз.
Добър апетит!
Коментари към Агнешки ребърца с лук