Пшенични сухари

Пшеничните сухари са ценен диетичен продукт и се включват в много хранителни режими с лечебна цел. Те се повлияват добре от стомашния сок. Храносмилат се бързо и се усвояват по-лесно от организма, в сравнение с мекия хляб. Поради тази причина пшеничните сухари се препоръчват от лекарите при стомашно-чревни заболявания, особено, когато за храносмилателната система е нужен щадящ режим (при обостряне на хроничен гастрит, колит, язви). За нуждаещите се от подсилваща диета се препоръчват пшенични сухари, приготвени от най-добри сортове пшенично брашно с добавяне на мазнини, захар, яйца. Те съдържат лесноусвоими въглехидрати и са много калорични.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 12.0 мл. |
Белтък | 11.2 гр. |
Мазнини | 1.4 гр. |
Въглехидрати | 72.4 гр. |
Калории | 331 кал. |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ОТРОВА ЗА МИШКИ ЖИТО ЧЕРВЕНА 100 г
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ЛЮКСЕОЛ ФОРМУЛА ЗА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ОБЕМ НА КОСАТА капсули * 30
ЛОГОНА ШАМПОАН С КОПРИВА ЗА ЧЕСТА УПОТРЕБА ЗА НОРМАЛНА КОСА 250 мл
НАТУРАЛИКО СПЕРМИДИН капсули * 60
ГЕВОЛ MED ОЛИО / МАЗНИНА ЗА НОКТИ И КОЖИЧКИ 50 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Зърнени храни
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Пшеница, Обикновена пшеница, Зимна пшеница, Обикновена зимна пшеница, Зимна обикновена пшеница, Мека пшеница, Хлебна пшеница, Кутрулица
- Сухарите вредят на здравето?
- Полезни свойства на лимеца
- Сладка гарнитура от пшеница, стафиди и орехи
- Млечен коктейл с пшенични трици и плодове
- Откриване центъра на формиране на твърдата пшеница от Николай Вавилов
- Ръжено-пшеничен френски хляб
- Бадемови сухарчета
Коментари към Пшенични сухари