Пшенични сухари
Пшеничните сухари са ценен диетичен продукт и се включват в много хранителни режими с лечебна цел. Те се повлияват добре от стомашния сок. Храносмилат се бързо и се усвояват по-лесно от организма, в сравнение с мекия хляб. Поради тази причина пшеничните сухари се препоръчват от лекарите при стомашно-чревни заболявания, особено, когато за храносмилателната система е нужен щадящ режим (при обостряне на хроничен гастрит, колит, язви). За нуждаещите се от подсилваща диета се препоръчват пшенични сухари, приготвени от най-добри сортове пшенично брашно с добавяне на мазнини, захар, яйца. Те съдържат лесноусвоими въглехидрати и са много калорични.
Хранителна стойност при 100гр.
Вода | 12.0 мл. |
Белтък | 11.2 гр. |
Мазнини | 1.4 гр. |
Въглехидрати | 72.4 гр. |
Калории | 331 кал. |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
БИОТУРМ БАЛСАМ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 150 мл
АКВАСОРС ПРОГРАМА ЗА РЕГУЛИРАНЕ НА ТЕГЛОТО ЛАЙТЪН - ЪП 200 г
Безплатна доставка за България!ПРЕПАРАТ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА БАНИ И ФАЯНС 500 мл ETAMINE DU LYS
НовРЕВАЛИД РЕВИТАЛИЗИРАЩ БАЛСАМ 250 мл
ФАРМОНА ХЕРБАЛ КЕЪР ФИТО ШАМПОАН ЗА СУХИ И ЦЪФТЯЩИ КРАИЩА С ЛЕНЕНО СЕМЕ 330 мл
НЕИСС МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ГЛИНА 100 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Зърнени храни
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Полезни свойства на лимеца
- Сухарите вредят на здравето?
- Вредно ли е бялото пшенично брашно
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Пшеничен хляб
- Пшеница, Обикновена пшеница, Зимна пшеница, Обикновена зимна пшеница, Зимна обикновена пшеница, Мека пшеница, Хлебна пшеница, Кутрулица
- Елиминирайте холестерола и свободните радикали със сок от житна трева
- Закваска за хляб
Коментари към Пшенични сухари