Пшенични сухари
Пшеничните сухари са ценен диетичен продукт и се включват в много хранителни режими с лечебна цел. Те се повлияват добре от стомашния сок. Храносмилат се бързо и се усвояват по-лесно от организма, в сравнение с мекия хляб. Поради тази причина пшеничните сухари се препоръчват от лекарите при стомашно-чревни заболявания, особено, когато за храносмилателната система е нужен щадящ режим (при обостряне на хроничен гастрит, колит, язви). За нуждаещите се от подсилваща диета се препоръчват пшенични сухари, приготвени от най-добри сортове пшенично брашно с добавяне на мазнини, захар, яйца. Те съдържат лесноусвоими въглехидрати и са много калорични.
Хранителна стойност при 100гр.
| Вода | 12.0 мл. |
| Белтък | 11.2 гр. |
| Мазнини | 1.4 гр. |
| Въглехидрати | 72.4 гр. |
| Калории | 331 кал. |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
ХАЯ ЛАБС ХРАНИТЕЛНО БАЗИРАНИ ЖЕНСКИ МУЛТИВИТАМИНИ таблетки * 60
ЛА ЕЛИА МАСКА С ПШЕНИЧЕН ПРОТЕИН И ЕСТЕСТВЕНИ МАСЛА ЗА БОЯДИСАНА КОСА 200 мл
ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПРАНЕ ХИПОАЛЕРГИЧЕН С ЛАЙКА 2 л ETAMINE DU LYS
ДОКТОР САНТЕ РЕГЕНЕРИРАЩ СПРЕЙ ЗА КОСА С АРГАН 150 мл
ХИП БИО КАША ОТ КРУШИ С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
НЕИСС МАСКА ЗА МОМЕНТАЛНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ С КЕРАТИН 250 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Зърнени храни
- Ползи и вреди от консумацията на пшенични трици
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Сухарите вредят на здравето?
- Пшеничена каша с мак, стафиди и орехи
- Вредно ли е бялото пшенично брашно
- Сухари с чесън и пармезан
- Как Норман Борлауг спаси милиарди животи и поведе света към Зелената революция
- Сладка гарнитура от пшеница, стафиди и орехи
- Млечен коктейл с пшенични трици и плодове
- Откриване центъра на формиране на твърдата пшеница от Николай Вавилов
Коментари към Пшенични сухари